Dømte SOSU-assistenter slipper for ankesag

Anklagemyndigheden anker ikke sagen fra Aarhus-plejehjem, hvor en 88-årig mand fra Holstebro fik en dødelig dosis medicin.

Byrettens dom over to social- og sundhedsassistenter i en sag om dødelig fejlmedicinering på plejehjemmet Sifsgaard i Åbyhøj i Aarhus står ved magt. Anklagemyndigheden anker ikke sagen.

Det fastslår statsadvokat Jan Rechendorff over for Ritzau.

- Vi har vurderet, at der ikke er udsigt til, at landsretten ville skærpe straffen, og sagen er heller ikke principiel nok til en ankesag, siger Jan Rechendorff.

To kvindelige plejehjemsansatte fik i slutningen af maj i Retten i Aarhus temmelig milde straffe, selv om deres fejlmedicinering kostede en 88-årig svækket mand livet.

De blev kendt skyldige i grov uagtsomhed, men retten afviste anklagemyndighedens påstand om, at de skulle frakendes deres autorisation til at håndtere medicin til patienter.

- De er kendt skyldige i grov uagtsomhed, og derfor ville en ankesag udelukkende komme til at handle om strafudmålingen, og vi har ikke fundet grund til at antage, at landsretten ville ændre byrettens udmåling, siger Jan Rechendorff.

Den ældste, men mindst rutinerede af kvinderne på 33 år blev dømt til at betale 20 dagbøder på hver 400 kroner, mens den anden social- og sundhedsassistent på 27 år fik 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.

De dømte skal desuden betale en erstatning på 20.000 kroner til den afdødes pårørende.

Fejlmedicineringen skete i juli 2013, da kvinderne knuste piller, der er beregnet til at sluge, og sprøjtede medicinen ind i blodet på den 88-årige mand, fordi han ikke ville sluge pillerne.

 

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.