Dømt for injurier

Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Holstebro er dømt for injurier mod SF'er.

22.000 kroner. Så meget kom det til at koste Søren Olesen, der er byrådsmedlem for DF i Holstebro, at han i forbindelse med valgkampen til kommunalvalget i 2009 kaldte en SF-kandidat for "inkompetent" og "løgnagtig".

SF'eren Bjarne Nielsen er ansat hos en lokal entreprenør, som kommunen under valgkampen satte til at fjerne uovligt opsatte valgplakater. I den forbindelse mente Søren Olesen, at det primært var blå bloks plakater, der blev fjernet. Det synes han var påfaldende, og det var i en diskussion om dette, at beskyldningerne om inkompetance og løgnagtighed faldt.

Dagbøder og erstatning

Men i dag afgjorde retten altså, at det kan man ikke ustraffet beskylde andre for at være. Byrettens dommer takserede straffen til otte dagbøder af 250 kroner, en erstatning til Bjarne Jensen på 5.000 kroner og så skal Søren Olesen betale sagens omkostninger på 15.000 kroner.

En sort dag

Hovedpersonen betegner afgørelsen som en sort dag for demokratiet:

- Det er en uskik ud over alle grænser, at sagsøge folk for noget sagt i en valgkamp. Hvad kan man overhovedet udtale sig om fremover? Hvis jeg var lige så sart, som jeg synes, Bjarne Jensen er, så kunne jeg jo leve af at sagsøge de mennesker, der kalder mig noget grimt, siger Søren Olesen, der omgående har anket sagen til Landsretten.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.