Dødstrusler og hetz mod hundebetjent

Siden 1. august har en facebook side kørt massiv hetz-kampagne mod en betjent fra Holstebro. Nu vil politiet hetzen til livs.

En facebook-side mod en betjent fra Holstebro sammenligner betjenten med Hitler. Billedet i artiklen her er taget fra siden. Flere andre indlæg er reelle trusler og chikane mod manden.

Formanden for politiforbundet, Claus Oxfeldt, er rystet over siden, da TV MIDTVEST præsenterer ham for den.

- Det er simpelt hen så svinsk. Den side skal lukkes, og så skal gerningsmændene - og jeg mener gerningsmændene - straffes, siger Claus Oxfeldt.

Formanden for politiforbundet er ikke i tvivl om, at flere af indlæggene på facebook-siden er klare overtrædelser af injurie-lovgivningen.

Hetz gennem længere tid

Betjenten har i flere måneder været udsat for hetz på andre hjemmesider, ligesom der har været demonstrationer i protest mod ham. Han er kommet i søgelyset, fordi det er ham, der varetager hundelovgivningen hos Lokalpolitiet i Holstebro. Dette arbejde har flere gange ført til, at hunde er blevet aflivet, fordi politiet havde mistanke om, at der var tale om ulovlige racer, de såkaldte muskelhunde.

Forsvarer hetz

En af initiativtagerne til facebooksiden er Dyveke Reinhold Rasmussen. Hun har selv oplevet, at betjentens arbejde førte til, at hendes hunde blev aflivet, fordi hun ikke kunne bevise, at hundene var lovlige. Derfor mener hun, at hetzen er fuldt berettiget.

- Jeg kan ikke se, der er nogen straffesag. Hvis han ikke kan klare, det vi har gang i, burde han tænke over, det han gør med sit arbejde, siger hun.

Se hele historien i TV MIDTVEST kl. 19.30