Dødelig narko blev købt på nettet

De narkotiske stoffer, der søndag kostede en ung mand livet, blev købt på internettet.

Den 22-årige mand fra Holstebro, der søndag formiddag døde efter at have indtaget hårde stoffer, har købt stofferne på internettet. Det oplyser Allan Laustsen, der er vicepolitiinspektør ved Holstebro lokalpoliti, til TV MIDTVEST.

Den unge mand indtog lørdag aften stofferne, der af politiet betegnes som "Bomben", sammen med en kammerat. Men det var altså kun den 22-årige mand fra Holstebro, der blev livsfarligt påvirket af stofferne.

- Vi har ikke rigtig nogen god forklaring på, hvorfor det påvirker den ene mere end den anden. De kan måske have brugt forskellige ampuller med forskellige stoffer i. Sådan er det med alle sådan nogle narkotika-stoffer, som man køber på nettet - man aner ikke, hvad man får, lyder de advarende ord fra vicepolitiinspektøren.

Læger kæmpede natten igennem

Den 22-årige mand blev lørdag kort før midnat kørt til Herning Sygehus. Her kæmpede lægerne hele natten forgæves for at redde hans liv. Men det kan være svært at behandle patienter, der har indtaget stoffer, når lægerne ikke er klar over, hvilke stoffer der er tale om.

- I den situation, hvor det er ukendte stoffer i ukendte mængder, der måske er indtaget i et blandingsmisbrug, har vi ikke modgifte. Det eneste, vi kan gøre, er at stabilisere de livsfunktioner, der nu engang er.

Det forklarer lægefaglig direktør ved Hospitalsenhed Vest, Jens Friis Bak. Han kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men også fra ham lyder advarslen klart:

- Man skal lade være med at tage stoffer, som man ikke aner hvad er for noget. Det er jo livsfarligt, og selv i små mængder kan man komme ud i en situation, hvor man kommer i livsfare.

Politiet forsøger nu at finde ud af, hvor det stof, som den 22-årige mand var påvirket af, kommer fra.