DNA- prøver sætter punktum i drabssag

DNA- undersøgelser viser, at den kniv, som politiet fandt frem til for knap to måneder siden, har dna-spor efter den dræbte Birthe Christiansen på sig.

Det er knap to måneder siden, at politiet i Holstebro fandt det afgørende spor i sagen om den dræbte socialrådgiver Birthe Christiansen, som i januar blev stukket ned foran jobcenter Holstebro. Det formodede drabsvåben, en kniv, blev tilfældigvis fundet af en borger på stisystemet på Nørrebrogade. Indtil da havde den ligget skjult under sneen. Nu er dna-undersøgelserne af kniven så klar.

- Dna-undersøgelserne afslører dna fra den dræbte Birthe Christiansen. Forstået på den måde at der er en million gange større sandsynlighed for, at det stammer fra den dræbte, end at det stammer fra alle mulige andre, siger Michael Kjeldgaard, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands politi til ekstrabladet.dk.

Flere tekniske spor

Politiet har tidligere fundet dna fra både gerningsmanden og den dræbte på noget tøj, som gerningsmanden smed fra sig under flugten. Der er også fundet fingeraftryk på knivens skede, der blev fundet på gerningsstedet.

Dermed er der så godt som sat punktum for politiets efterforskning.

- Vi betragter sagen som opklaret. Vi er tilfredse med de tekniske undersøgelser, og sagen er stort set afsluttet, lyder det fra Michael Kjeldgaard.

Nu ligger sagen hos statsadvokaten, som skal tage stilling til, om der skal rejses tiltale.

Mentalundersøgelsen af den 28-årige sigtede er endnu ikke klar.  


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.