DNA-prøver bekræfter: Ulven dræbte pony i september

Tre ponyer døde som følge af et angreb i slutningen af september. DNA-prøver fastslår, at ulven står bag.

Opdateret med ny kommentar fra vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen.

Vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fortæller til TV MIDTVEST, at en pony blev fundet dræbt som følge af ulveangreb. En anden måtte aflives på grund af gamle bid, som formentlig også stammer fra en ulv.

  Endnu engang har ulven været på spil i det vestjyske. Det slår DNA-prøver fast. 

  quoteDet vidste jeg jo sådan set godt, for jeg havde jo set det, men det var befriende, at der var et klart svar. 

  Jørgen Blazejewicz

  For godt tre uger siden, mødte der Jørgen Blazejewicz noget af et syn, da han tilså sine heste i deres fold i Sandfær sydvest for Holstebro.

  - Den er halvt ædt op. Hele maveindholdet er væk, sagde han til TV MIDTVEST den 28. september.

  Én af ponyerne var døde, da den blev fundet, en tredje var medtaget af gamle bid, som gjorde at den måtte aflives - bid, der formentlig også stammer fra en ulv. Vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Jens Henrik Jakobsen bekræfter i dag. 

  - Hvis prøverne er gode nok, så kan man analysere videre, og så kan man måske sige noget om, hvilken ulv, der er tale om, siger han. 

  En befriende melding

  Jørgen Blazejewicz er indehaver af Storeålam. Han har aldrig været i tvivl om, at angrebene skyldtes ulven. Derfor glæder han sig over svaret.

  - Det vidste jeg jo sådan set godt, for jeg havde jo set det, men det var befriende, at der var et klart svar, siger han til TV MIDTVEST.

  Planen var, at ponyerne skulle have været i folden henover vinteren. De planer blev ændret efter angrebet. I alt er der ni folde i Sandfær, der alle snart er tomme for dyr.

  - Det er et resultat af de seneste års ulveangreb, siger Jørgen Blazejewicz

  Angrebet fandt sted i den vestjyske ulveszone. Tre uger inden angrebet på ponyerne måtte fåreavler Morten Thøgersen fra Vemb aflive 33 af sine får – også her viste det sig at være et ulveangreb.

  Indehaveren af firmaet Storålam, Jørgen Blazejewicz, mistænker ulven for dødelige angreb på sine heste. Se indslaget fra den 28. september her. 

  Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.