DNA-analyse bekræfter: Ulv dræbte 37 lam

Miljøstyrelsen oplyser til Dagbladet Holstebro, at det var ulven, der var på spil i det vestjyske i påsken.

Det var en eller flere ulve, der ved fire angreb i påsken dræbte 37 lam og et får ved Lystbækgaard mellem Ulfborg og Torsted.

Det skriver Dagbladet Holstebro med Miljøstyrelsen som kilde.

Angrebene lignede ifølge dagbladet ikke umiddelbart tidligere sager, idet der kun var dræbt et enkelt får og til gengæld flere nyfødte lam, men en DNA-analyse bekræfter, at der var tale om ulv.

Naturstyrelsens vildtkonsulent konstaterede efter angrebene, at lammene var dræbt af et enkelt bid.

Myndighederne har tidligere bekræftet, at det også var en eller flere ulve, der natten til den 3. april dræbte 26 får ved Sandfær Plantage nær Holstebro.

Dyrene ved Lystbækgaard bruges til naturpleje. Dagbladet skriver, at indhegningen ikke var ulvesikret.

Problemulv?

Venstres kandidat til Europa-Parlamentet, Erik Poulsen fra Stadil, mener, at angrebene viser, at der er behov for konkret handling i forvaltningen af ulve.

Han opfordrer i en pressemeddelelse de danske myndigheder til at følge eksemplet fra Slesvig-Holsten, hvor en ulv i januar blev erklæret for problemulv efter flere angreb på får. En status som problemulv betyder, at det ellers fredede dyr må skydes.

- Derudover bør det Europa-Parlament, der vælges på søndag, som en af sine første opgaver følge op på det initiativ, som EU-formandslandet Rumænien har sat i værk for at få en ulveforvaltning, hvor husdyrholdere får adgang til at forsvare deres husdyr mod rovdyr som ulv og guldsjakal, siger Erik Poulsen.

SE OGSÅ: Indslag fra den 10. maj om angrebet ved Sandfær Plantage.