Direktør fyret i HB

Holstebro Boldklub fyrer direktør Poul Erik Langerhuus på grund af dårlig økonomi. "En panikløsning", siger den fyrede direktør

Poul Erik Langerhuus er færdig som direktør i Holstebro Boldklub. Klubben har valgt at skære på det administrative område, for at klare sig ud af 2009 med mindst muligt underskud.

- Det var en chance vi tog, da vi ansatte Poul Erik Langerhuus, for at vi kunne få nogle flere penge i kassen. Men det er ikke lykkedes, siger formand for Holstebro Boldklubs elitebestyrelse, Torben Sjørvad.

Poul Erik Langerhuus er forundret over, at hans ansættelse som direktør bliver beskrevet som en chance at tage.

- Det var ikke noget sats. Jeg blev ansat fordi der ikke var råd til at lade være. Jeg ser det som en panikløsning at fyre mig på nuværende tidspunkt, siger den nu tidligere direktør Poul Erik Langerhuus.

Kamp om sponsorerne

Som direktør har Poul Erik Langerhuus bl.a. haft ansvaret for at skaffe sponsorer til klubben. Men han har måttet erkende, at den opgave har været svær. Ikke mindst fordi håndbolden får mere fokus fra de lokale investorer. En fyring nu gør dog ikke situationen nemmere, mener Poul Erik Langerhuus.

- Det er på det forkerte tidspunkt og ikke godt for klubben. Man redder ikke noget, siger Poul Erik Langerhuus.

Poul Erik Langerhuus er ansat til og med den 31. december. Herefter vil formand for elitebetyrelsen, Torben Sjørvad overtage styringen sammen med bestyrelsesmedlem Jan Taulbjerg og assistenttræner Kim Kristensen. En uholdbar løsning, siger den fyrede direktør:

- De skal selvfølgelig have en chance, men jeg er bange for, at de slider sig selv op og løber skrigende væk. Det er synd for klubben, siger Poul Erik Langerhuus.

Den økonomiske situation har også ramt andre i klubben. I begyndelsen af november fyrede man cheftræner Niels Hovesen. Og også spillerne er blevet skåret i deres bonusordninger. Men fra klubbens ledelse er man ikke bekymret for Holstebro Boldklubs tilværelse i 2. division.

- Vi er nødt til at tilpasse vores omkostninger med de indtægter vi har. Det er holdbart for klubben. Ikke mindst fordi en masse frivillige vil begynde at tage over nu, siger formand for Holstebro Boldklubs elitebestyrelse, Torben Sjørvad.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.