Dildo-plakat i retten

Retten i Holstebro afsiger dom om omstridt plakat i næste uge - anmelderen ønsker at få defineret grænsen for, hvor langt man kan gå.

Retten i Holstebro behandlede tirsdag sagen om den nok mest omtalte plakat i Midt- og Vestjylland.

Retten skal afgøre, om ejeren af sex-butikken Dark Rose på Struervej i Holstebro skal have en bøde på 2500 kroner for at stille en plakat, der viser en kvinde med en dildo i hånden, foran sin butik. Dommen bliver afsagt på næste tirsdag.

Når plakaten blev til en sag for politiet, skyldes det en anmeldelse fra Peter Mønster Jørgensen fra Kristent Center Midtvest. Han finder plakaten anstødelig og ønsker få at defineret en grænse for, hvad man kan tillade sig at vise i det offentlige rum.

- Den pornografiske grænse bliver rykket år og år. Jeg synes bare, at nu må det være nok. Her går min grænse, siger Peter Mønster Jørgensen.

- En sober plakat

Ejeren af Dark Rose, Torben Knudsen, havde en af de omstridte plakater med i retten, så dommeren selv kunne danne sig et indtryk. Torben Knudsen kan ikke forstå, at nogen kan blive stødt over plakaten.

- Jeg synes, at plakaten er meget sober, så anmeldelsen kom meget bag på mig. Vi gør i det hele taget ud af, at vi skal drive en pæn butik, der ikke støder nogen. Det er blandt andet også derfor vi har matterede ruder ind til butikken, siger Torben Knudsen.

 Hvor går grænsen? Interview med Peter Mønster Jørgensen:

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.