Difko er blevet polstret

Investerings- og administrationsselskabet Difko med hovedsæde i Holstebro, har solgt en større tysk projektejendom. Nu vil virksomheden bruge penge på at udvikle forretningen.

I årevis har investerings- og administrationsselskabet Difko med hovedsæde i Holstebro, haft ondt i økonomien. Men det er slut nu. Virksomhedens datterselskab, Selskabet A/S Difko Berlin II, som Difko ejer 75 procent af, har nemlig solgt en større tysk projektejendom i Berling til 11,8 millioner euro.

- Med salget kan Difko indfri sin bankgæld og samtidig konsolidere sig likviditetsmæssigt. Det giver os frihed til selv at agere, og det betyder meget for en organisation, som har kæmpet i en del år. Desuden giver det os kræfter til at udvikle vores forretning fremad, siger direktør Carsten Skov-Aggerholm i en pressemeddelelse.

Her forklarer han også, at en del af salgsprovenuet skal bruges til at etablere en salgs- og marketingafdeling igen, så Difko kan fastholde og udvikle sin position på markedet for investeringsprojekter.

Hård finanskrise

Fortjenesten til Difko er på 18 millioner kroner. Salget luner især efter at forrige års regnskab viste et minus på næsten syv millioner kroner. Finanskrisen har været hård ved selskabet, som ifølge dagbladet Børsen har mistet egenkapitalen på 170 millioner kroner undervejs.

A/S Difko Berlin II har ejet projektejendommen i Berlin i syv år.

 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.