DF’er truer med at fjerne friskoles støtte: Lod elever prøve tørklæder

En friskole tog eleverne med på kulturbesøg i Trekanten i Holstebro. Nu vil DF’s integrationsordfører fratage dem den offentlige støtte, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

En skoles besøg får Martin Henriksen til at råbe op.
En skoles besøg får Martin Henriksen til at råbe op.
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Ritzau Scanpix

En friskoles besøg i Trekanten i Holstebro har fået Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen til at reagere.

På besøget besøgte 50 elever fra Holstebro Friskole beboere fra forskellige lande og her prøvede de blandt andet tørklæder, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det kalder Martin Henriksen for grotesk.

- Jeg synes, det på alle måder er langt ude, at man tager nogle unge, uskyldige børn med over til et område, hvor man så instruerer dem i, hvordan man kan bære det muslimske tørklæde. Det er bare langt over grænsen for, hvad man kan tillade sig, og jeg synes, det er at vende tingene på hovedet, siger Martin Henriksen til Dagbladet.

Han har derfor henvendt sig til integrations- og undervisningsministeren om sagen og opfordrer hende til at overveje, om skolens offentlige støtte skal tages fra den.

Den udmelding skræmmer dog ikke skoleleder Nina Stilling, ligesom hun heller ikke vil overveje at stoppe kulturudvekslinger i fremtiden.

- Vi kan forsvare det, vi har gjort, og vi mener, at vi har gjort noget godt for vores børn og integrationen. Vi er ikke ude på at indoktrinere, tværtimod er vi en Grundtvig-Koldsk friskole, der har et godt dansk dannelsesfundament, siger Nina Stilling til Dagbladet.

Har du et tip?