DF revser dødsulykkedom: - En hån og dybt krænkende

DF's Dennis Flydtkjær mener, at en 24-årig mand skulle have en dobbelt så streng straf for den kørsel, der kostede tre mennesker livet.

Dennis Flydtkjær mener ikke, at dommen til en lettisk mand er streng nok. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Der er faktisk en strafferamme på otte år, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor groft det skal være for at komme op på de otte år, hvis man kun får tre år for at slå tre mennesker ihjel.

Dennis Flydtkjær

Dennis Flydtkjær er medlem af Folketingets retsudvalg for Dansk Folkeparti, og han er bestemt ikke begejstret for torsdagens dom til en 24-årig lettisk mand, der spirituspåvirket og med høj hastighed kørte tre mennesker i døden.

- Jeg synes, det er en hån over for ofrene - altså både familie, venner, bekendte og hvem der har noget med de ofre at gøre - at man kun får tre år i så groft et tilfælde. Det kan sådan set ikke blive mere groft, siger han til TV MIDTVEST.

- Jeg synes både personligt og især over for de pårørende, at det er dybt krænkende, at man kun får tre år for så grov en forseelse som den her.

Ulykken skete den 9. december sidste år. Med en promille på 1,46 kørte Edijs Bukelis - uden kørekort - minimum 137 km/t ad Hodsagervej, har bilinspektørens undersøgelser efterfølgende slået fast. Ved Brogårdvej overså han en Citroën C1. I den sad en 41-årig kvinde og tre børn. Kvinden og to af børnene blev dræbt som følge af sammenstødet.

- Der er faktisk en strafferamme på otte år, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor groft det skal være for at komme op på de otte år, hvis man kun får tre år for at slå tre mennesker ihjel og så med stort set pladen fuld. Man kører med alkohol i blodet, for stærkt og uden kørekort.

Noget skal der gøres, mener DF'eren.

Justitsministeren skal få dommerne til at dømme hårdere

Dennis Flydtkjær vil tage fat i justitsminister Søren Pape Poulsen.

- Vi skal have fat i justitsministeren for at finde ud af, om strafferammen skal være højere, eller om strafferammen kan udnyttes bedre.

- Det er rigtig svært at få dommerne til at dømme hårdere. For vi har prøvet at hæve strafferammen, men dommene bliver mange gange på det samme niveau.

Samtidig mener politikeren, at der kan stilles spørgsmålstegn ved, om sådan en handling egentlig er uagtsom.

Ulykken skete om formiddagen søndag den 9. december. Kvinden og datterens veninde blev dræbt på stedet, mens kvindens søn døde dagen efter af sine kvæstelser. Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

- Jeg synes, det kan diskuteres, hvor uagtsomt det er, når man kører uden kørekort. Så ved man godt, at man ikke skal køre bil. Samtidig er der alkohol i blodet og al for høj hastighed. Det er hele pladen fuld i uagtsomhed. Jeg kan godt forstå, at nogen kan komme i en bilulykke, hvor der kan ske noget, og det ikke er bevidst, og der ligger dommene jo også derefter med bødestraf eller samfundstjeneste og ikke fængselsstraf. Men det her er jo simpelthen det groveste, man kan komme ud for, når man tager tre menneskers liv med mange ting, der er groft uagtsomme. Der bør falde en større straf end tre år. Jeg så gerne, at det blev op imod det dobbelte.

- Straffen er i høj grad af hensyn til ofrene, så der er en følelse af retfærdighed. Der er nødt til at være en retsfølelse for, at de, der virkelig har dummet sig, får en straf. Jeg synes, at tre år er helt til grin.

05:37 Luk video