- Det tog 15 minutter at overbevise Bjarne Riis

Team VéloCONCEPT Women er i gang med første sæson. Med Bjarne Riis for bordenden skal holdet være de bedste. Og måske Danmarks næste tv-darlings.

Egentlig troede Bo Handberg Madsen ikke, at han var i nærheden af at sælge sin idé til Bjarne Riis.

Første snak varede et kvarter. Et kort, tilfældigt møde efter Bjarne Riis havde holdt et foredrag hos en bilforhandler i Vejle. Bo Handberg Madsen sad blandt publikum.

Bo Handberg om hvordan han lukkede aftalen med Bjarne Riis.

Men næste formiddag mødtes de igen. Før kongeetapen i Vejle i PostNord Danmark Rundt. Eller rettere Bjarne Riis gik forbi Bo Handberg Madsen, lagde en hånd på hans skulder, og sagde, vi gør det. 

En uge efter mødtes de tredje gang. Rundt om et bord for at tale om pengemanden Lars Seier og Bjarne Riis' overtagelse af Bo Handberg Madsens cykelhold, Team BMS Birn. Så stærkt gik det.

Et lille barn

Smilet i hele Bo Handberg Madsens ansigt, og ivren, når han genfortæller, hvordan aftalen kom i hus, gør, at man tror på manden, når han siger, at han nærmest ikke var et sekund i tvivl, da han skulle sælge sit projekt.

Team VéloCONCEPT bliver præsenteret inden det belgiske løb Omloop van het Hageland. 
Team VéloCONCEPT bliver præsenteret inden det belgiske løb Omloop van het Hageland. 
Foto: Jesper Thomsen, TV MIDTVEST

Eller vores lille barn, som Bo Handberg Madsen også kalder cykelholdet en sen aften i rytternes hytte i Belgien. En time udenfor Bruxelles. Og det med at det er et barn, er faktisk ret rammende. Idéen til Team BMS Birn fik han nemlig sammen med kæresten Camilla Møllebro Pedersen for bare tre år siden en søndag aften hjemme i Mejrup lidt udenfor Holstebro.

- Selvfølgelig havde vi overvejelserne, inden vi solgte. Det er trods alt et hold, vi har bygget op over tre år. Men det var få minutter for at være helt ærlig. Altså, jeg kunne tydeligt mærke, at Bjarne Riis ville det, og at han brændte for det. Og så var jeg jo ikke i tvivl om, at det var så stor en kapacitet, at det ville være fuldstændig tåbeligt at lade det smutte, siger Bo Handberg Madsen. 

Rytterne Camilla Møllebro Pedersen og Camilla Siggaard skriver noter til dagens etape på værelset.
Rytterne Camilla Møllebro Pedersen og Camilla Siggaard skriver noter til dagens etape på værelset.
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Camilla Møllebro Pedersen er selv rytter på holdet. Få dage efter parret stiftede Team BMS Birn, kørte Bo Handberg Madsen og Camilla Møllebro Pedersen til første løb i Sverige. Bo Handberg Madsens far var også med. Lige som han i øvrigt er med på Team VéloCONCEPT Womens tur til Belgien.

Det er dog ikke helt lige så planlagt. Holdet havde glemt nogle ting i Danmark, og så ringede Bo Handberg Madsen efter sin far. 10 timer og 1000 kilometer senere stod Agner Madsen i Belgien, og den største satsning i dansk kvindecykling manglede ikke længere noget.

quoteJeg var jo ikke i tvivl om, at det var så stor en kapacitet, at det ville være fuldstændig tåbeligt at lade det smutte.

Bo Handberg Madsen om tilbuddet fra Bjarne Riis.

- Det er for stort for mig

Som det bør være hos en far med en søn, der klarer sig godt, lægger Agner Madsen ikke skjul på, at han er stolt over, hvad Bo Handberg Madsen har gjort med cykelholdet. Men at de nu skal køre med i Bjarne Riis' projekt blandt verdenseliten, det har han sværere ved at kapere.

- Det er for stort for mig, det kan jeg slet ikke forstå, siger Agner Madsen og slår ud med hånden og vender sig væk fra interviewet. 

Taktik og massage lige inden løbet starter.
Taktik og massage lige inden løbet starter.
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Der har været mange hænder med til at løfte projektet på de tre år. Det er der ingen, der lægger skjul på. Derfor mener Bo Handberg Madsen også, at timingen med Bjarne Riis og Lars Seier var rigtig. 

- Vi kunne ikke udvikle os mere med BMS Birn.

 - Jeg tror, vi havde spændt buen, der hvor du kan spænde den på frivillig basis. På et tidspunkt bliver du også nødt til at have nogle, der er ansat på fuldtid. Så det var den eneste mulighed, og jeg er glad for, at det lykkedes på den her måde, forklarer Bo Handberg Madsen. 

quote- Det er for stort for mig, det kan jeg slet ikke forstå.

Agner Madsen, far til Bo Handberg Madsen

Riis ringer og sms'er, når der er løb

I det nye professionelle setup hos Team VéloCONCEPT Women fortsætter Bo Handberg Madsen som sportslig ansvarlig. Og her trækker han igen på hjælp fra særligt én omkring holdet. 

- Det er klart, at der er muskler og investering bag, når du siger Riis og Seier. Men jeg tror ikke, at det er det, der er det afgørende for succes i det her. For der er jo mange andre, der har muskler og penge, hvis det endelig kommer til det. Det vigtigste er den know-how, der ligger bag. Bjarne Riis har jo været i branchen i en menneskealder, både som aktiv men også som holdejer. Og det mærker vi tydeligt. Både i hans interesse for, hvordan vi gør tingene, og hans iver for at lære fra sig. 

Pernille Mathiesen klatrer i Team VéloCONCEPT Womens nye trøje.
Pernille Mathiesen klatrer i Team VéloCONCEPT Womens nye trøje.
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Det virker også på mange måder, ja nærmest naturligt, at Bjarne Riis med mere end 20 års erfaring deler ud af sin viden i sit eget cykelprojekt. 

Så længe han kender grænsen, for det er ikke naturligt, at ejeren blander sig i den sportslige ledelse. Men Bjarne Riis' nyansatte chef slår fast, at han gerne tager i mod de gode råd.

- Nu er Bjarne Riis jo ikke med her i Belgien, men altså jeg taler med ham dagligt. Vi har snakket både før og efter løbet, og han er interesseret i det. I dag under løbet har han skrevet en SMS, hvor der stod, at han kunne se dem og dem i front af løbet på livestream, så han kan ikke lade være med på en eller anden måde at give sit besyv med. Og det må han for alt i verden ikke stoppe med. Altså,  det er ikke sådan, at jeg føler, at han træder nogen over tæerne. Der er en masse, man kan lære, så det vil være fuldstændig dumt ikke at udnytte, at du har sådan en kapacitet, du kan lære af, forklarer Bo Handberg Madsen om sit nye samarbejde med Bjarne Riis.

- Bjarne Riis vidste ikke noget om at arbejde med kvinder.

Skal være verdens bedste

Ambitionerne for Team VéloCONCEPT Women er lige så store, som de plejer at være, når Bjarne Riis bevæger sig på cykelscenen. Holdet skal være verdens bedste. Og det er interessant at lege med tanken om. hvad det kommer til at betyde for opmærksomheden omkring kvindecykelløb herhjemme, hvis det lykkes at skabe resultater ude i verden. 

Bjarne Riis har ansat sin tidligere chefmekaniker fra Tinkoff-Saxo, Christophe Desimpelaere. Her kigger han Christina Siggaards cykel efter.
Bjarne Riis har ansat sin tidligere chefmekaniker fra Tinkoff-Saxo, Christophe Desimpelaere. Her kigger han Christina Siggaards cykel efter.
Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST

- Jeg tror, der er potentiale i det. Og jeg tror, det bliver endnu mere nu her, hvor man ligger mange af de klassiske løb samme dag som herrerne. Så er det pludselig bare et spørgsmål om, at de starter tv-kameraerne en halv time før, så har vi altså også kvindeløb sammen med herreløbene. Så der er virkelig potentiale, om vi kan gøre kvindecykling til det nye kvindehåndbold kommercielt set er svært at spå om, men måske hvis vi får skabt de rigtige resultater, siger Bo Handberg Madsen.

- Med succes kan vi gøre cykelkvinder til tv-darlings.

Selv om det skulle tage år. Enten at blive verdens bedste eller at få skabt cykeldarlings i Danmark, så er Bo Handberg Madsen ikke nervøs for, om Seier og Riis bliver i projektet. 

- Altså der er nok ikke noget, der er ret meget mere ukonstant end cykling. Fordi man er så forbandet sponsorafhængig. Men på den anden side så vil jeg sige med Riis og Seier-projektet, så tror jeg faktisk, at vi er mere sikre som cykelhold, end vi vil være, hvis vi bare stod som et hold, der var hundrede procent afhængig af en sponsor. Så er det her jo mere et projekt, man vil bygge rundt om cykelholdet. Så jeg tror på den måde, at man er, eller jeg føler i hvert fald, at vi bedre kan lave en mere langsigtet plan. Det er også det hele Riis og Seier-projektet drejer sig om. At man har en bæredygtig model til cykling, siger Bo Handberg Madsen. Stadig med en entusiasme der afslører, at han har langt større begejstring end bekymringer over de nye udfordringer.

Weekenden i Belgien er holdets første i løbskalenderen.

Christina Siggaard bliver holdets bedst placerede rytter med henholdsvis en 19. og en 14. plads i løbene Omloop Het Nieuwsblad Spar - Omloop van het Hageland. Og selv det med tiden skal blive til mere, så er der smil på sportschefens læber i rytternes hytte.

- Vi har haft travlt op til, det har været hektisk. Det er en stor organisation, der skal startes op. Men nu er vi i gang, og jeg synes det har været fedt. Jeg synes, det var lækkert at køre de første løb. Nu har jeg siddet i bilen, og så er det måske gået lidt mere op for en. Mens i dagene op til, der har jeg da knibet mig lidt armen og tænkt, er det virkelig det her setup, vi er i gang med nu. 

I Indblik Søndag har vi fulgt Team VéloCONCEPT Women på første løbsweekend i Belgien. Se med i aften kl. 19.30.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.