Det er sket før: Brønd stod åben midt på befærdet torv

Et foto viser, at der ikke var nogen afskærmning, da en brønd sidste år stod åben i Holstebros gågade. Bekymrende, lyder reaktionen fra kommunen.

Det var tilsyneladende ikke et enkeltstående tilfælde, da en brønd på gågaden i Holstebro stod åben uden afskærmning den 10. maj med det resultat, at René Møller Frandsen faldt ned i brønden og kom alvorligt til skade.

TV MIDTVEST kan nu dokumentere, at dækslet på en brønd på Store Torv i Holstebro også var fjernet i en periode - uden at der var sørget for den lovpligtige afskærmning, der skal forhindre fodgængere i at falde ned i brønden.

En seer har sendt os et fotografi af situationen, der udspillede sig den 1. august 2018. Manden sad på en café på Store Torv, da han opdagede, at dækslet var fjernet. Der var tale om en varm sommerdag med mange mennesker i gågadesystemet.

- Jeg vurderer, at brønden stod åben i mindst 20 minutter. Jeg har efterfølgende tænkt, at jeg burde have advaret de forbipasserende, men det tænkte jeg ikke på i situationen. Bagefter kontaktede jeg dog Holstebro Kommune, som lovede, at der nok skulle blive strammet op, fortæller han.

Spørgsmålet er, hvem der havde ansvaret for, at brønden stod åben uden at være afskærmet. Ligesom i sagen fra den 10. maj i år, er det ikke så let at få afklaret.

Forsyningsselskabet Vestforsyning, der er ejet 100 procent af Holstebro Kommune, ønsker ikke at udtale sig, så længe sagen fra den 10. maj ikke er afgjort, og Annette Vognbjerg, der er chef for Trafik, Park & Skov i Holstebro Kommune, siger, at kommunen i øjeblikket ikke ved, hvem der var nede i brønden, da billedet blev taget.

Interiview med Annette Vognbjerg, chef for Trafik, Park & Skov i Holstebro Kommune.

Brønden tilhører Holstebro Kommune, og Annette Vognbjerg erkender, at kommunen har det overordnede ansvar. Hun kalder det bekymrende, at den åbne brønd ikke var afskærmet og vil tage sagen op.

- Vi vil nu gå bredt ud og sige til vores entreprenører, at de skal være opmærksomme på det her. Går man i en brønd, sætter man den nødvendige afmærkning op. 

- Vil I bede dem stramme op?

- Ja, det kommer vi til. Vi har allerede indskærpet reglerne i forhold til det, der tidligere er sket, siger Annette Vognbjerg.

Og handles det skal der, siger Holstebros handelschef Jens Kristian Larsen, efter at TV MIDTVEST har vist ham billedet.

- Det er ikke i orden det der. Der må være nogle procedurer, der ikke er overholdt. Jeg er sikker på, at det står i alle retningslinjer, regler og krav, at man skal dække sådan nogle ting af, når man kravler ned i dem.

- Kan du være bekymret for sikkerheden for jeres kunder?

- Det kan jeg, når jeg ser det billede. Men jeg er også sikker på, at med den fokus, der er på tingene, så vil der blive voldsomt strammet op uanset om ansvaret er placeret eller ej, siger Jens Kristian Larsen.

Der var ingen, der faldt ned i den åbne brønd den dag i august sidste år. Men hvor galt det kunne være gået, viser sagen fra den 10. maj i år. René Møller Frandsen brækkede foden, lårbenet, hoften og fire ribben. Ulykken efterforskes i øjeblikket af Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Interview med handelschef Jens Kristian Larsen.