Der skal være plads til alle: Jacob fik chancen hos købmanden

Projekt Jobkurs i Holstebro hjælper unge med særlige behov ind på arbejdsmarkedet.

02:24

Opgaverne hos Rema 1000 er med til at give Jacob Hvas Grysbæk indhold i hverdagen. Se indslaget her. Video: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Der skal være plads til alle på arbejdsmarkedet.

Sådan lyder filosofien for Projekt Jobkurs i Holstebro Kommune, og at der er noget om snakken, kan 20-årige Jakob Hvas Grysbæk skriver under på.

Jacob er altid glad og fuld af humør, og det spreder sig blandt medarbejderne

Torben Nielsen, købmand

Jacob er en af de unge med særlige udfordringer, der deltager i projektet. Han kan ikke klare et almindeligt job, men i stedet for at komme på førtidspension er han nu i praktik hos Rema 1000 i Ellebæk i Holstebro som en del af Projekt Jobkurs.

- Jeg er meget glad for det. Man udfordrer sig selv og viser, at man kan noget, siger han.

Færre på forsørgelse

Købmand Torben Nielsen er også godt tilfreds med sin nye medarbejder - og glad for at kunne hjælpe. 

- Jeg håber og tror selvfølgelig, at Jacob får noget ud af det. Men jeg ved også, at vi får noget ud af det. Det giver noget livsglæde. Jacob er altid glad og fuld af humør, og det spreder sig blandt medarbejderne, siger Torben Nielsen.

Jobkurs er en del af Rummelig imidt - et projekt der støttes af Region Midtjylland og EU, og formålet er at få flere unge ind på arbejdsmarkedet.

For Holstebro Kommune giver Projekt Jobkurs også god mening, understreger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Lars Stampe. Ud over at hjælpe nogle unge til en bedre hverdag, er der også en samfundsmæssig gevinst.

- Vi får færre på offentlig forsørgelse, og det gavner det øvrige sociale område, hvor man har brug for penge til mange andre ting. Så på den måde er det en win-win for begge parter, siger Lars Stampe.

Kømand Torben Nielsen, Rema 1000, Ellebæk. Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST