Demonstration mod eksport

Slagteriarbejdere og fagforeningen NNF har i dag demonstreret foran en svineproducent ved Bøvlingbjerg. De er vrede over, at producenterne sender smågrise ud af landet til slagtning.

Det var et usædvanligt skridt som Fødevareforbundet NNF tog, da de ved middagstid tog opstilling ved svineproducent Jan Sunesens gård ved Bøvlingbjerg.

Demonstrationen var et forsøg på at bevare slagteriarbejdspladser i Danmark. NNF havde valgt svineproducenten på Holstebro-egnen fordi han - i lighed med en række andre svineproducenter - eksporterer alle sine smågrise til slagtning i Tyskland.

Og den eksport betyder et stort tab af slagteriarbejdspladser, og det skal stoppes nu, siger formand for NNF Midt Vestjylland, Steen Hartmann. Ifølge ham er alene 2.000 midt- og vestjyske slagteriarbejspladser nemlig allerede gået tabt siden 2001.

Møder stærk kritik

Aktionen møder imidlertid stærk kritik fra de Danske Svineproducenters formand Torben Poulsen:

- Slagteriarbejderne har fuldstændig misforstået situationen, når de retter deres vrede mod svineproducenterne. Med demonstrationer og kampråd forsøger de nu at tvinge danske landmænd til at få slagtet deres dyr i Danmark i stedet for at eksportere dem til tyskland. Men man kan ikke tvinge folk til at handle direkte økonomisk uansvarligt, lyder det i en pressemeddelelse fra Torben Poulsen.

Se billeder og interview fra demonstrationen her[videonode #3668]

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.