De unge bruger ikke Teen Towns

De unge I Holstebro Kommune gider ikke bruge de såkaldte Teen Towns. I stedet bliver pladserne udsat for hærværk. I Vinderup er det gymnastikforeningen, der driver stedet. Nu har folkene bag den fået nok:

Ruderne på bygningen i Teen Town i Vinderup er blevet smadret for anden gang siden åbningen i 2013

- Det er en tyve tusinde kroner hver gang, og det magter vi ikke som forening, siger Leif Strandby fra Vinderup Gymnastikforening.

Leif Strandby har igennem gymnastikforeningen været ansvarlig for Teen Town i Vinderup, men nu vil han ud af den 10-år lange kontrakt med kommunen

- Vi har fået nok af det her nu, og føler faktisk, at det her er ikke en opgave for foreningslivet mere. Foreningslivet kan ikke magte det her mere, det kan vi ikke.

Pladsen blev bygget til de unge fra 13 år og op. Teen Town består blandt andet af en plads til parkour og en boldbane. Men på grund af hærværk og en forkert målgruppe, har pladsen aldrig fanget de unge.

Super negativt ry

- Jamen det har desværre fået et super negativt ry her, altså der bliver lavet sjov med det hele tiden, siger Stefan Madsen, der er 20 år gammel og har været med i ungdomsklubben i Vinderup i syv år. Han synes projektet fra start er tænkt forkert.

- Der er måske ikke så meget konkret man kan lave hernede, det er meget åbent, og du skal virkelig være kreativ for at finde på noget at lave, altså. Det skulle måske have været skåret lidt mere ud, at her kan man spille fodbold, og her kan du spille basketball og sådan nogle ting, så var det nemmere at tage en bold under armen, og så bare komme herned og ringe til fem venner, og så er man ligesom i gang. Og så er der asfalt her, det er jo et kæmpe problem, hvis du falder og river hul på dit knæ eller dine bukser, siger Stefan Madsen.

I Ulfborg åbnede de en Teen Town samtidig med Vinderup - I sommeren 2013. Her er de også præget af hærværk og for få unge. Prisen på de to projekter ligger på omkring 1,5 millioner kroner stykket. Blandt andet finansieret af LAG-midler og Holstebro Kommune.

Det er de yngre børn, der bruger det

- Jeg synes, det er tænkt forkert, hvis man tror det er til de 13-14-15 årige. Det er de yngre børn, der bruger Teen Town, siger Torben Gudiksen, der er formand for Børn- og unge i Holstebro Kommune.

Kommune planlægger nu at skifte belægningen på boldbanen - og håber så at de yngre børn i stedet vil tage pladsen til sig.

Men Leif Strandby tror det kræver mere.

- Det hele skal væk, og så projektet tænkes om, siger Leif Strandby.

I Vinderup har de fundet 300.000 kroner til at bygge Teen Town om.

Holstebro kommunes satsning på være-pladser til de unge i Vinderup og Ulfborg bliver ikke brugt.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.