Danmarks yngste travkusk: Lasse solgte sin computer for at få råd til travsporten

15-årige Lasse Christensen fra Vemb blev for nyligt den yngste travkusk, der kunne stille til start i et professionelt væddeløb.

Indtil Lasse Christensen fra Vemb var 10 år gammel, var han som de fleste andre unge drenge.

Han kunne godt lide at sidde med sin bærbare computer og spille computerspil, tjekke Facebook og surfe på nettet. Måske brugte han endda mere tid bag skærmen end gennemsnittet.

quoteHvis der er noget heste ikke kan lide, så er det grise. Så hesten begyndte at sætte mere og mere fart på, og det var jeg ikke alt for tryg ved

Lasse Christensen, travkusk

Lasses far, Knud Christensen, har haft et af landets største stutterier, Stutteri Flamingo, der har opdrættet flere derbryvindere. Men Lasse var ikke synderligt interesseret i heste. Indtil en skønne dag for fem år siden, hvor hans storesøster havde lokket ham med ud at ride. Og ved et uheld kom han til at ride lidt for hurtigt, da de kom forbi en svinefarm.

- Hvis der er noget heste ikke kan lide, så er det grise. Så hesten begyndte at sætte mere og mere fart på, og det var jeg ikke alt for tryg ved. Men det lykkedes mig at få den stoppet igen, og skridtede lige så stille hjemad igen. Og på vej hjem, der tænkte jeg, at det egentlig var ret sjovt. Det ville jeg prøve igen. Og lige så stille blev jeg mere og mere tryg ved, at sætte fart på. Og siden da har jeg været bidt af det, fortæller Lasse Christensen, der nu som 15-årig er Danmarks yngste travkusk.

Den første hest

Den efterfølgende jul fik han sin egen hest i julegave, og efter det havde han ikke længere tid til sin computer. Så han solgte den for at få råd til noget udstyr til sin hest.

- Der er tit meget mørkt, inden han kommer ind efter at have passet hestene, konstaterer hans far, Knud Christensen.

Hesten som Lasse fik i julegave hed Petry. Det var en hest, som ingen rigtig havde kunnet få til at fungere. Men Lasse knyttede et tæt bånd til hesten og begyndte at træne med den hver dag efter skole.

Igennem sin far havde han gode forbindelser til en professionel travtræner, Gordon Dahl, der har trænet mange derbyvindere, og fik nogle gode tips. Og det viste sig at han havde talent for det.

Skal være 16 år

Faktisk fik han så godt styr på hesten, at den fik lov til at stille til start ved flere løb. Men uden Lasse som kusk. For dels skal man være 16 år, og dels skal man have licens for at måtte køre trav i Danmark.

I stedet fik han Gordon Dahl og en personlig ven Hussein Khassir til at køre hesten. Og det blev til to sejre og en banerekord i Skive, inden den fik en ømhed i forbenet, som gjorde at Lasse ville skåne den for flere løb.

I stedet er den blevet en avlshoppe og venter lige nu føl til foråret sammen med den tidligere danske mester O’Grady.

Men Lasses interesse for heste stopper ikke her.

I 2018 tog han licens til at måtte køre trav. Og for første gang nogensinde har Dansk Travforbund givet dispensation til at en 15-årig må stille til start.

Vi fulgte Lasse til sit første løb nogensinde, da han stillede til start med hesten Breaking K.K til iicensmesterskaberne i Århus i november. Kom med ham her.