Danielsen skal trække annonce tilbage

Politisk redaktør på TV 2 mener, folketingsmedlem Thomas Danielsen har misbrugt hans citater i en annonce. Derfor kræver redaktøren, at Danielsen trækker annoncen tilbage.

Politisk redaktør, Anders Langballe er ikke tilfreds med, at Thomas Danielsen har brugt hans citater i en politisk annonce. Redaktøren på TV 2 kræver, at Danielsen trækker annoncen tilbage, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

I annoncen er der et billede af Anders Langballe med teksten:

"Hvis man ikke står sammen i det Nordvestjyske område, altså i Lemvig, Struer og Holstebro, så risikerer man, at Nordvestjylland ikke bliver repræsenteret i Folketinget, for så går mandaterne til Viborg eller Silkeborg."

Langballe medvirkede i sidste uge i et interview på TV MIDTVEST, og det er fra denne udsendelse, at Venstres Thomas Danielsen har Anders Langsballes citater.

Men det krænker både ophavsretten og personlighedsretten, mener Anders Langballe.

- Man kan ikke misbruge mine citater og et billede af mig i en kommerciel annonce, uden min tilladelse, siger Anders Langballe til Dagbladet Holstebro-Struer.

Den politiske redaktør har har vendt sagen med TV2's juridiske afdeling, og han drøfter nu med TV 2, om han skal gå videre med sagen.

- Hvis man ser annoncen, så bliver jeg sat ind i en sammenhæng, hvor man kan se det sådan, at jeg opfordre til, at stemme på Thomas Danielsen, og det er jo helt ude i hampen. Jeg opfordrer ikke til, at stemme på nogle speciel kandidat,« siger Anders Langballe til Dagbladet.

Danielsen ikke enig

Annoncen er trykt i flere ugeaviser, men Thomas Danielsen mener ikke, han har gjort noget forkert.

- Man har ikke ophavsret på udtalelser bragt i medierne. Det støtter de jurister, jeg har vendt sagen med 100 procent. Men der er en klar tendens til, at disse kommentatorer ønsker meget store beløb for at stille sig til rådighed. Men hvis man blot gengiver et allerede offentliggjort citat med kilde, så er der ikke noget at komme efter, siger Thomas Danielsen.

Selvom Danielsen er uenig med Langballe, har folketingsmedlemmet nu valgt at ændre de annoncer, som ikke allerede var trykt.

- Det er ikke afgørende for mig, om det er den ene eller anden annonce, der bruges. Der er flere andre, der udtaler det samme som Anders Langballe, og selvfølgelig ønsker jeg et fortsat godt samarbejde med Anders Langballe på Christiansborg, siger Thomas Danielsen.

Interview med Anders Langballe på TV MIDTVEST:


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.