Danielsen boykotter register

Venstres folketingspolitiker fra Holstebro, Thomas Danielsen, vil ikke være en del af register, der skal skabe åbenhed om politikeres økonomiske interesser.

Folketinget har oprettet et offentligt register, som skal 'skabe større åbenhed over for offentligheden om de enkelte folketingsmedlemmers hverv og økonomiske interesser'. Men det er frivilligt at lade sig registrere, og det har 14 borgerlige politikere benyttet sig af. Heriblandt Orla Østerby (C) og Thomas Danielsen (V). Det skriver Ekstra Bladet. 

Ekstra Bladet har spurgt Thomas Danielsen, hvorfor han ikke vil lade sig registrere. Interessen kommer i kølvandet på avisens afsløringer af, at Thomas Danielsen samtidig med at være fiskeriordfører ejer et et firma sammen med den såkaldte kvotekonge fra Thyborøn John-Anker Hametner Larsen. Desuden påpeger kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, at offentligheden reelt ikke har nogen mulighed for at holde øje med om politikere har særinteresser.  

Thomas Danielsen forklarer til Ekstra Bladet, hvorfor han ikke vil oplyse sine økonomiske interesser i folketingets register:

- Jeg oplyser mine økonomiske interesser for alle, der har interesse i disse. Det gør jeg i stedet for at stå i hvervs-registeret, da man derved vil få ens porteføljesammensætning dags dato. Man vil ogsså kunne fremhæve detaljer, som er særligt vigtige i en enkelt historie. Såfremt jeg skal have folketingets administration til at rette registeret hver gang jeg handler en aktie, vil der netop opstå fejl og man vil netop kunne sætte spørgsmålstegn, hvorfor en handel ikke er registreret samme dag, der er lavet, skriver Danielsen til Ekstra Bladet.

Han oplyser samtidig sine økonomiske interesser over for avisen, der består af et kapitalindskud i Daywork (som ejes sammen med kvotekongen, red.) med en investering på 17 procent. Derudover ejer politikeren 15.000 juletræer på et mindre landbrug, og der er afgivet bud på 9,5 hektar agerjord. I konens navn ejes desuden en mindre andel aktier i Jyske Bank og Vestjysk Bank.