Coronavirus: Lægehuse har travlt med screene patienter over telefon

Lægevagten skal klare næsten 20 procent flere opkald fra bekymrede patienter. Samtidig aflyser rejseselskabet Højmark nu skiture til Italien.

Situationen omkring coronavirus udvikler sig time for time, og samtidig er der stadig flere danskere, der er bekymrede eller føler sig ramt af symptomer. 

Det mærker de blandt andet hos Lægerne Sct. Jørgens Gade i Holstebro.

- Vi har oplevet en rigtig stor stigning her de sidste dage, siger lægesekretær Inge Huldahl.  

Det er specielt patienter, som har været på skiferie eller er kommet hjem fra en anden ferie og efterfølgende er blevet syge, som ringer til lægehusene.

Lægehusene har retningslinjer fra myndighederne at gå efter og ellers rådfører de sig med lægerne.

- Vi er selvfølgelig meget oppe på mærkerne i forhold til, om der er sket nogle ændringer siden sidst, for vi skulle meget nødigt komme til at sige noget forkert til folk, siger Inge Huldahl.

20 procent flere opkald hos lægevagten

Når der er lukket hos lægen, ringer de virus-bekymrede til lægevagten.

I Region Midtjylland skal de klare næsten 20 procent flere opkald end normalt.

- Vi har noget mere run på. Det har vi haft den sidste lille uge, siger Søren Svenningsen, der er formand for lægevagtudvalget i regionen.

På et normalt weekenddøgn får lægevagten 2900-3000 henvendelser på telefon. I lørdags var der 3700 henvendelser, og en stor del af dem vedrører coronavirus.

Søren Svenningsen opfordrer nu flere patienter til at finde svar på deres corona-bekymringer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, så lægevagten kan tage sig af de akutte patienter.

- Når flere kontakter os om ikke-akut sygdom, så gør det, at dem, vi rigtig gerne vil have fat i, de akut syge, både har længere ventetid og måske også opgiver at komme igennem, siger han.

Myndighederne opfordrer alle til at slå koldt vand i blodet, hvis man ikke har rejst i udsatte lande.

Højmark aflyser skirejser

Et af landsdelens rejseselskaber har nu også taget konsekvensen af coronavirus.

Det seneste nye er, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til fire regioner i det nordlige Italien.

400 skiturister skulle have været med Højmark Rejser til NordItalien de kommende uger, men det er nu aflyst.

- Der er jo ikke nogen diskussion. Vi er nødt til at følge det, som Udenrigsministeriet giver os af vejledning på rejserne. Det er det, vi har forholdt os til fra starten af, og det bliver vi ved med at gøre, siger administrerende direktør John Brügmann.

 

Udenrigsministeriets rejsevejledning

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.