Charlotte blev enke som 40-årig – nu har hun skrevet en bog om livsmodet, der vendte tilbage

Da Charlotte udgav sine første to bøger om sorg og tab, hed hun Høvsgaard til efternavn. Her i sommer kom den tredje bog, og nu hedder hun Eberhardt.

Charlotte Bork Eberhardt har netop udgivet sin tredje bog. Det er en roman, der hedder Kornmod. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Charlotte Bork Eberhardt smiler, da vi møder hende en sommerdag i hendes have i Ryde, og det er der flere grunde til. Hendes tredje bog og første roman, der hedder Kornmod, er ude i butikkerne og så har meget ændret sig personligt for forfatteren.

Læs også Ny krimi fra kendt musiker: - Det betyder rigtig meget for mig, at jeg kender de steder, jeg skriver om

For ni år siden mistede Charlotte Bork sin mand. Han fik konstateret kræft og døde 14 dage efter. En af hendes veje ud af sorgen var at skrive dagbøger, og de blev senere til bogen ’Nu er Thomas væk’.

Et par år efter kom ’Her bor de levende’, som handler om at leve videre med tabet. Nu er treeren så ude. Denne gang en roman om livets overgange, men hvor hovedpersonen er identisk med hende selv. 

- Jeg har en søn, som snart er voksen, og jeg har nogle forældre, som er blevet ældre og rykker tættere på døden. Det har præget mig at se på de livsforandringer, der er i det, forklarer Charlotte Bork Eberhardt.

Forandringerne var hendes drivkraft til at skrive endnu en bog.

- Da bogen starter, har jeg en følelse af, at der sker en masse omkring mig, men at jeg på en måde står i en orkans centrum, der hvor der er helt stille, husker hun. 

04:17

Charlotte Bork Eberhardt fortæller her om sin første roman, der er en personlig fortælling om livsmodet, der vender tilbage. Video: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Luk video

Orkanens Øje

Netop lige der, hvor det hele så ud til at stå helt stille, skete der noget uventet. Charlotte Bork Eberhardt blev inviteret til sølvbryllup hos nogle venner, og der mødte hun en mand, der skulle få stor indflydelse på hendes liv.

- Der mødte jeg Jakob. Han skriver også, så vi besluttede os for at udveksle litteratur. Det blev til mange mails og sms'er, fortæller Charlotte med et skævt smil.

I juli blev de gift, og her blev enken ikke alene til hustru igen, hun fik også nyt efternavn og fornyet mod på tilværelsen. 

- Det er utrolig ukompliceret og dejligt. Jakob læste en artikel, hvor en 73-årig beskrev, hvordan det at forelske sig var fuldstændig som for en 16-årig. Det er en opvågnen i alle celler, forklarer Charlotte Bork Eberhardt.

Fortsætter med at dele sin historie

Charlotte arbejder stadig som gymnasielærer i Holstebro, samtidig med at hun skriver. Hendes mand bor i København, men de er sammen så ofte, det er muligt. Charlotte har delt sin historie med mange, både gennem bøgerne og foredrag, og hun forestiller sig ikke, det slutter her.

- Der er flere, der har sagt, at det her blev bogen om livsmodet, der vendte tilbage. Og sådan kunne et foredrag også forme sig, forklarer Charlotte Bork Eberhardt.

28:31

“Kornmod” er Charlotte Bork Eberhardts tredje bog. En roman om at stå midt i livet og om at finde kærligheden igen . I interviewet her fortæller hun om bogen og hvordan livsmodet er vendt tilbage efter at hun mistede sin mand for ni år siden.

Luk video

Læs også Fisker skiftede karriere midt i livet – nu er han pædagog og kunstmaler