Byfornyelse: 74 millioner til grøn rute

Landsbyggefonden har bevilget 74 millioner til byfornyelse i boligområdet Trekanten i Holstebro.

Boligområdet Trekanten i Holstebro ligger i dag lidt isoleret for Holstebros øvrige indbyggere, og det er ikke hver dag de lige kommer igennem området.

Det skal der nu gøres noget ved. Derfor har Landsbyggefonden bevilget i alt 74.054.000 kroner til projektet "Den Grønne Rute", skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at åbne bydelen op med rekreativt stiforløb, forbindelsesveje og nye indgange til området skjulte arealer.

Der er omkring 2000 boliger i Trekanten og omkring 3500 bor i bydelen, som er afgrænset af brede asfaltveje, høje bygninger og buskadser. Bydelen blev bygget i 60'erne.

Med de mange millioner i lommen skal området laves mere indbydende og tilgængeligt for Holstebros andre indbyggere, der sjælden kommer i Trekanten med mindre de her et særligt ærinde. I fremtiden drømmer kommunen om, at det bliver et sted, "der indbyder til ophold, cykling, gåture, motion, leg og tryghed".

Nyttehaver og picnic

I følge Holstebro kommune er boligerne i Trekanten løbende renoveret siden 2005, samtidig har der været en målrettet boligsocial indsats. Det har blandt andet betydet at levestandarden er steget.

Men udearealerne er ikke fulgt med udviklingen.

Så nu er der blandt andet nyttehaver, picnicområder og ny belysning på tegnebrættet. Efter planen skal beboerne være med til at udforme de endelige ønsker til, hvordan de 74 millioner skal bruges.

Det er Holstebro Kommune, der sammen med boligselskaberne Lejerbo, NordVestBO og Boligselskabet Holstebro står bag projektet med hjælp fra arkitektfirmaet Gehl Architects.

Nu skal en grøn rute binde det udsatte område,Trekanten, bedre sammen med resten af Holstebro.