Butikker i oprør: Kræver vagtværn efter bølge af tyverier

2:27
Voldsom stigning i butikstyverier i Holstebro den seneste måned

Som TV MIDTVEST fortalte tirsdag, var en lokal Rema 1000 i Holstebro forleden udsat for hele fire tyverier på tre timer.

Men supermarkedet er langt fra ene om at opleve butikstyverier som et hyppigt tilbagevendende problem.

TV MIDTVEST har onsdag besøgt flere butikker i gågaden i Holstebro, og her peger man enslydende på, at der er mange tyverier, og at gerningsmændene kommer fra asylcentret på sygehusgrunden.

Centret har plads til omkring 1000 mennesker og blev etableret som en udløber af krigen i Ukraine i foråret 2023.

- Der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt for os med kameraovervågning. Der er så meget tyveri lige nu, så vi er nødt til at få noget hjælp fra kommunen. Kommunen har valgt, at de skal være her og får penge for det. Så må kommunen også stille med penge til et vagtværn, siger Marie Lykke Ulsted fra Lykke og Toft til TV MIDTVEST.

Og måske er der politisk hjælp at hente. Henrik Mortensen (S), medlem af erhvervsudvalget i Holstebro Kommune, mener, at det er tid til, at politikerne må gøre noget.

Butikkerne i Holstebro forsøgte også for et halvt år siden at få politikerhjælp. Men der er en forskel på dengang og nu, mener Henrik Mortensen.

- Når vi kan se, at det gentagne gange bliver et problem for vores erhvervsdrivende, så synes jeg faktisk, vi som politikkere skal tage noget ansvar, siger han.