Brugte byggematerialer hitter: Fluesmækkerens forretning bliver digital

Stigende priser og leveringstider på byggematerialer har fået efterspørgslen på brugte byggematerialer til at stige.

2:23
Steen Madsen har fået selskab af sønnerne Anders og Kristoffer Trabjerg Madsen (på billedet).
Foto: Mikkel Eskelund, TV MIDTVEST

Tusindvis af forskellige byggematerialer ligger spredt over seks tønder land midt i Skave, og de er i høj kurs.

Indehaver af Skave Nedbrydning, Steen Madsen, har altid haft noget at se til, men det sidste år har der været ekstra gang i den. Fortsætter det året ud, kommer 2022 sågar til at slå rekord.

- Det er siden, drengene er kommet med i firmaet. De har jo gåpåmod og gejsten, siger Steen Madsen, som har fået sønnerne Kristoffer og Anders Trabjerg Madsen med i foretagendet.

Udover drengenes drive så er efterspørgslen på brugte byggematerialer steget i takt med, at priserne og leveringstiden er steget på nye byggematerialer.

- Så skriger det efter, at man køber genbrug i stedet for. Simpelthen for det første for at spare, men også for os, der skal have varerne nu og her, så er det bare fedt at nogen har lagerpladsen til det, siger Kristoffer Trabjerg Madsen.

Nye kontorer og personalerum

For at kunne blive ved med at tage den 60 år gamle forretning til nye højder, har Steen Madsen - også kendt som Fluesmækkeren fra Skave - valgt, at Skave Nedbrydning nu også skal have en webshop. Derfor er firmaet begyndt at registrere deres varer, og indtil videre er der over 5.000 varenumre. Webshoppen står nu for en tredjedel af omsætningen.

- Det er jo en kæmpe fremdrift, at vi har fået den webshop. Det hele har bare flasket sig. Jeg er pavestolt. Det er jeg. Det er skidegodt, siger Fluesmækkeren.


Med den nye hastigt voksende webshop, er firmaet også selv gået i gang med at bygge. Man vil nemlig både udvide med nyt personalerum og kontor.

- Hvis ikke man er villig til at følge med fremtiden, så bliver man jo bare i den gamle trædemølle. Så det er fedt. Vi dækker jo meget mere bredt nu. Det er blandt andet Tyskland, Norge og Sverige, siger Kristoffer Trabjerg Madsen.

Skave Nedbrydning blev grundlagt i 1965 af Steen Madsens far Svend Åge Madsen.

Har du et tip?