Bridge på skoleskemaet

I dag stod der Bridge på skoleskemaet for 8.klasserne på Mejrup Skole. 85 elever brugte eftermiddagen i selskab med den lokale bridgeklub.

På Mejrup skole var ligninger og procentregning i dag skiftet ud med hjerter, es og spar.

-Det er sjovere end matematik, men man skal også tænke matematisk, så jeg kan gode se hvorfor de har brugt vores matematiktime til at lave det, lyder det fra Caroline Mejlhede.

 

Det er Dansk Skolebridge og Holstebro Bridgeklub der står for undervisningen. I alt 85 elever brugte eftermiddagen i selskab med den lokale bridgeklub.

- Bridge er noget, som virkelig træner nogle af de ting, eleverne har brug for for at komme videre. Koncentration er så vigtigt, og uanset hvilket fag, vi arbejder med, så har de svært ved at koncentrere sig. Det kan vi her træne samtidig med, at de synes, det er sjovt, siger Morten Bilde, der er Formand for Dansk Skolebridge.

 

Spørger man elevernes matematiklærer, så er der da også meget læring at hente i kortspillet.

- Statistik, sandsynlighed og chance. De begreber får eleverne trænet. Det gør de både i deres hovedet, men det giver dem også en chance for at få det sagt, og de får sat en masse begreber på, siger René Lassen, der er matematiklærer for 8.klasse på Mejrup Skole.

 

Ifølge matematiklæreren, så er det også en god måde at lære på, når man spiller flere sammen.

- Vi matematiklærere plejer at sige, at der er matematik i alting, men her er det bare mere tydeligt end så mange andre steder, siger René Lassen.

 

Efter tre timers bridge-matematik var det tid til at smide kortene på bordet og fortælle om den alternative matematikundervisning.

- Det er meget sjovt, men det er lidt svært, lyder bedømmelsen fra Caroline Mejlhede.

Der skal ifølge Caroline Mejlhede selv mere til, før hun finder kortene frem hjemme.

Næste tirsdag skal eleverne igen spille bridge.

Læs mere om skole-bridge her.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.