Brandmand ramt af murbrokker ved gårdbrand

Natten mellem torsdag og fredag opstod der brand på et høloft i Skave. En brandmand kom til skade under slukningsarbejdet.

Fredag morgen var brandvæsenet stadig i gang med slukningsarbejdet ved en gårdbrand i Skave ved Holstebro. Brandfolkene havde været i gang siden klokken 0.35, hvor meldingen om brand kom. Da brandvæsenet ankom til stedet, var husets beboer løbet ind i det brændende hus.

- Vores første indsats gik på at få ham reddet ud hurtigst muligt. Vores røgdykkere skulle kun et par skridt ind i huset, før de fandt ham, og fik ham med ud, siger Morten Würtz Gräs, der er indsatsleder for Nordvestjyllands Brandvæsen.

Han fortæller, at det ikke er første gang, at de oplever, at folk løber ind i en brændende bygning. Ofte er det for at hente nogle ting.

Husets beboer blev kørt til sygehuset for at blive tjekket for røgforgiftning.

Dele af væggen væltede ved branden.
Dele af væggen væltede ved branden.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Ukendt brandårsag

Inden brandmændene kom frem, var ilden allerede brudt igennem taget på to af længerne på gården. Branden var startet på et høloft på ejendommens loft, og slukningsarbejdet trak ud, da brandfolkene forsøgte at redde stueetagen, der bliver brugt til beboelse.

- Det var kun tagetagen, der brændte. I stueetagen var der ikke noget, så for at undgå at få for meget vandskade og dermed ødelægge inventaret, så gik vi stille og roligt frem. Vores arbejde går nu ud på at få efterslukket så skånsomt som muligt, siger Morten Würtz Gräs.

Vagtchefen fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at politiet i nat ikke umiddelbart kunne finde årsagen til branden. Derfor skal politiets teknikere have undersøgt brandstedet igen i dag.

I alt 10 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.
I alt 10 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Brandmand kørt på sygehuset

10 brandfolk deltog i slukningsarbejdet, og en af dem kom til skade under branden, da nogle murbrokker faldt ned over ham. Han blev derfor også kørt på sygehuset med ambulance for at blive undersøgt for skader.

- Vi kender ikke hans tilstand på nuværende tidspunkt, siger indsatslederen.

Han forventer, at brandvæsenet er færdig med slukningen af branden inden middag.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.