Botilbud blev angrebet af rotter - nu er beboerne endelig tilbage

Efter en omfattende jagt på skadedyr er der nu atter liv i de rottesikrede og rengjorte lejligheder.

Finn Gasselholm og de andre beboere på botilbuddet er glade for at være tilbage på V. F. Welschs Vej. Foto: Holstebro Kommune

I begyndelsen af oktober blev beboerne på botilbuddet på V. F. Welschs Vej i Holstebro tvunget til at flytte fra deres lejligheder, da der blev konstateret rotter i bygningen.

Læs også Rotter tvinger unge til at flytte fra institution

Nu er tilbuddet endelig erklæret rottefrit, og beboerne kunne mandag vende tilbage fra de midlertidige lokaler, de boede i på Birkehøj.

- Selv om det har været bøvlet, har opholdet også budt på noget godt for beboerne. Langt de fleste var glade for at være derude, og personalet har oplevet opblomstring og et overvejende bedre sammenhold hos beboerne. Fra at være lidt rundt på gulvet kom der hurtigt en feriestemning i fællesarealerne, siger centerleder Thomas Nick Hamann, Center for Psykiatri i Holstebro Kommune, i en pressemeddelelse.

Satte 100 fælder op

Når beboerne blev tvunget til helt at forlade bostedet, skyldtes det blandt andet, at der blev fundet spor af rotter i beboernes lejligheder og i fællesområderne.

Herefter begyndte en omfattende jagt på de ønskede skadedyr. Ud over en rottehund og flere vildtkameraer blev der blandt andet opsat 100 fælder, ligesom der kom rottespærrer i samtlige kloakbrønde og ventilationsrør.

Til sidst blev ejendommen overvåget i fire døgn, og da der ikke var nye spor af de uønskede gæster, blev de grundigt rengjorte lejligheder endelig givet fri.

Botilbuddet på Welschs Vej er for voksne med psykiatriske problemstillinger.

Holstebro Kommune bruger i øvrigt lejligheden til at understrege, at man har pligt til at anmelde det, hvis man har mistanke om rotter.