Borgmesterkritik: Enghavecenter har bremset udviklingen

Flere byrådspolitikere i Holstebro Kommune kræver en plan for Holstebro's bymidte.

For et år siden lød der hård kritik af Holstebro Kommune, for ikke at have en overordnet plan for, hvordan midtbyen i Holstebro, skal se ud. Efterfølgende er Enghavecentret droppet og politiet er flyttet ud af den gamle politigård, hvilket efterlader endnu flere tomme kvadratmeter i centrum.

Også i Sønderlandscentret og på den gamle slagterigrund er der masser af tomme kvadratmeter, som blot har ventet på, hvad der skulle ske, når Enghavecentret kom.

Enghavecentret har bremset udviklingen i mange år

Nu mener flere byrådspolitikere, at der er blevet satset alt for ensidigt på Enghave-projektet, som de mener, i for mange år har fået lov at bremse udviklingen i byen. Til ingen verdens nytte.

- Projektet har fået al detailhandelsplanlægning og udvikling i midtbyen til at stå stille i over syv år nu. Og det kan vi simpelthen ikke holde til at blive ved med, siger formanden for Venstres byrådsgruppe, Jens Kristian Hedegaard, i dag til TV MIDTVEST, som også kritiserer, at der ikke har været en plan b, hvis centret ikke skulle blive til noget.

Men projekt Enghavecenter er slet ikke lukket endnu, hvis man spørger Holstebro's borgmester, H.C Østerby (S). Han vil arbejde videre med en lokalplan, der kan bane vejen for et center ved enghaven. 

- Og når det går op i en højere enhed, så tror jeg, at så ser sagen meget bedre ud, forklarer borgmesteren. 

Enghavecentret bør lægges i graven

Spørger man SF's Karsten Filsø, så skal kommunen blive bedre til at udvikle på allerede eksisterende grunde, for eksempel ved åen. Men det kræver, at enghavecentret endegyldigt lægges i graven. 

- Der er et ønske om, at der snart kommer en afklaring. Og den, tror jeg, deles af alle, siger Karsten Filsø.

Borgmester H.C Østerby forsikrer, at kommunen er i fuld gang med at planlægge fremtiden for bymidten.

- Lige nu fokuserer vi altså omkring midtbyen, omkring slagterigrunden og den sammenhæng, der skal være der. Og der må jeg bare sige, der har vi nogle muligheder, som mange andre byer ville misunde os, siger H.C Østerby. Han har fået frem til sommer, af byrådet, til at finde en løsning på Enghavecentret.

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.