Borgmester raser over regionen

Holstebros borgmester kalder det forkert og ulogisk, at Region Midtjylland lægger op til at lukke byens regionshus og dermed flytte 70 arbejdspladser.

Det siddende regionsråd skal i december måned tage stilling til et forslag om, at Regionshuset og dets medarbejdere i Holstebro bliver rykket øst på.

Men den beslutning er helt ved siden af, raser Holstebros borgmester H.C. Østerby:

- Jeg synes simpelthen ikke det er i orden. Det sker to dage efter et regionsrådsvalg. Vi har ikke hørt noget om det før og rent faktisk har personalet først regnet med at skulle flytte om tre år, siger H.C. Østerby, (S), borgmester i Holstebro Kommune.

Regionsrådet skal tage stilling til forslaget på et regionsrådsmøde d. 15. december. Hvis medlemmerne godkender lukningen, vil flytningen af medarbejderne ske fra ca. 1. juni til 31. december 2018. 

Det er meget lidt tid for de familier, der bliver ramt, mener Susanne Stadus, der er Arbejdsmiljørepræsentant i Regionshuset i Holstebro: 

- Vi havde håbet på at få en to-tre år til at finde ud, hvad vi skal gøre. Der er nogle der har familier, de kan ikke bare rykke det hele op og rejse østpå. For dem som skal have solgt et hus, der er under et år ikke ret lang tid, siger Susanne Stadus. 

H.C. Østerby bliver bakket op af Arne Lægaard, der er tidligere borgmester i Holstebro og nuværende regionsrådsmedlem:

- Det er helt tovlig. Vi kæmper for at få arbejdspladser vestpå, og så kommer det her forslag fra regionen om at ville centralisere. Jeg vil gøre alt for at kæmpe imod det forslag, siger Arne Lægaard, Regionsrådsmedlem for Venstre i Region Midtjylland.

quoteDet er noget, der sker i nattens mulm og mørke, det er slet ikke i orden. 

H.C. Østerby

Stik imod trenden 

Planen er ifølge forslaget, at de 70 medarbejdere fra regionshuset i Holstebro skal flyttes til enten Viborg eller Aarhus. Derfor vil der i det nuværende regionshus i Viborg blive gjort plads til 60 nye medarbejdere.

Men det er stik imod trenden med udflytning af arbejdspladser fra Østdanmark til Vestdanmark, mener H.C. Østerby:

-  I min verden harmonerer det ikke, vi har rent faktisk set, at det med udflytning af statslige arbejdspladser er en succes, og nu kommer det her, der går den helt forkerte vej. Det virker ulogisk, siger H.C. Østerby.

Arne Lægaard erkender, at der skal spares i Region Midtjylland, men pengene skal findes andre steder end ved at flytte arbejdspladser væk fra vestjylland: 

- Vi kan finde de besparelser på andre måder. Det er ikke billigere at centralisere det, end at have det liggende i Holstebro, siger Arne Lægaard. 

Forslaget vil ifølge pressemeddelelsen resultere i en besparelse på knap fire millioner kroner, der bl.a. kommer som følge af Region Midtjylland efter flytningen vil have færre udgifter til husleje, varme og andet.