Boksebrødre er danmarksmestre trods hård opvækst

Selvom de kun har bokset i få år, så er brødrene Joseph og Joe Joe Fahn fra Holstebro de allerbedste i deres vægtklasse.

Brødrene Joseph og Joe Joe Fahn er Danmarksmestre i boksning. Men det var ikke af egen fri vilje, at de to drenge begyndte at bokse.

- Vi havde så meget krudt i røven, at vi faktisk fik at vide, at vi skulle starte til en sport, siger Joseph Fahn.

quoteEn dag efter skole fik vi at vide, at vi ikke længere skulle bo hos mor, og så fik vi at vide, at vi ville blive tvangsfjernet om fem minutter. Det var meget, meget voldsomt.

Joseph Fahn

Drengene har haft rigeligt at bokse med i deres liv. Familien flygtede fra Liberia til Danmark, da de var helt små. Et år senere døde deres far, og så var moderen alene med syv små børn. Det synes kommunen var for stor en opgave.

- En dag efter skole fik vi at vide, at vi ikke længere skulle bo hos mor, og så fik vi at vide, at vi ville blive tvangsfjernet om fem minutter. Det var meget, meget voldsomt, siger Joseph Fahn.

- Selvom jeg burde være mest glad for mine guldmedaljer, så minder den her sølvmedalje mig om, at jeg hele tiden skal kæmpe hårdere, siger Joseph Fahn, der er den ældste af de to brødre.
- Selvom jeg burde være mest glad for mine guldmedaljer, så minder den her sølvmedalje mig om, at jeg hele tiden skal kæmpe hårdere, siger Joseph Fahn, der er den ældste af de to brødre.

I dag bor begge brødre hjemme hos mor igen, og de skal ikke længere bokse med andet end de modstandere de møder i ringen.
Nu drømmer drengene om at nå endnu længere med deres sport. Den helt store drøm er OL, og den er indenfor rækkevidde. Snart skal de nemlig begge til Olympic games for OL-håb, som har chancer for at komme til OL i 2024. 

I Holstebro har de to helt særlige boksebrødre.Joe Joe og Joseph Fahn er kun 14 og 16 år - men har allerede bokset flere store kampe både i og udenfor ringen.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.