Bogbussen forsvinder i Holstebro Kommune

Flere steder i landsdelen bliver der skåret ned på bogbusserne, og nu er turen kommet til Holstebro Kommune. Bogbussen kører den sidste tur den 20. december.

Bogbussen har været en del af det kommunale tilbud i yderområderne i 41 år.

Men fremover skal beboerne i blandt andet Thorsminde og 15 andre landsbyer til enten Ulfborg, Vinderup eller Holstebro, for at låne bøger.

- Jeg synes, det er meget ærgerligt, at de fjerner bogbussen. Man skal jo have adgang til informationerne - også ude i yderområderne - og det er derfor man har bogbussen. Det kan ikke gøres op i kroner og ører, om man får noget ud af den. Det handler om demokrati, fortæller Hanne Arbjerg fra Husby, der er én af de beboere, der kæmper for at beholde bøgerne i sit nærområde.

Færre udlån

Det er færre mennesker, der låner bøger i bogbusserne, og blandt andet derfor har Holstebro Kommune valgt at indstille tilbuddet, og i stedet styrke hovedbibliotekerne.

- Jeg kan godt forstå, at man umiddelbart tænker, at det er en serviceforringelse, når man lukker bogbussen. Men det mener vi ikke det er. Vi gør samtidig det, at vi øger åbningstiden på vores hovedbiblioteker, sådan at man fortsat har let adgang til at bruge vores biblioteksservice, siger Thomas Danielsen, Venstre, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune.

Forsvundet i flere kommuner

Holstebro Kommune er dog ikke den eneste, der har valgt at skille sig af med det rullende bibliotek. For eksempel kører bussen ikke længere i Herning Kommune, og i Struer Kommune er bogbussen erstattet af en lille bogbil.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.