Børnehus rammes af corona: Nu skal stue lukke i en uge

Børnehave i Holstebro har fået et coronaudbrud, og det tvinger nu institutionen til en delvis nedlukning.

Fire personer tilknyttet Børnehuset Nova er blevet smittet med coronavirus. Tre medarbejdere og et enkelt barn er smittet, og det får nu Styrelsen for Patientsikkerhed til at kræve en delvis nedlukning.

En ud af børnehavens fem stuer skal holde lukket fra onsdag 13. oktober og seks dage frem. Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi tager naturligvis Styrelsen for Patientsikkerheds påbud om nedlukningen yderst seriøst og gør det, der skal gøres, fortæller Peter Fogde Mikkelsen, som er Skole og Rådgivningschef i Holstebro Kommune, i pressemeddelelsen.

Særligt udsatte børn

Nedlukningen begrundes med, at børnene på stuen er særligt udsatte. For på stuen findes blandt andre børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser og multiple funktionsnedsættelser. Sammen med børnenes alder kan det gøre det sværere at mindske smitterisikoen.

Generelt opfordrer kommunen til, at alle børn og ansatte følger Sundhedsstyrelsens råd til at mindske smitte.

- Det er særligt svært at sikre, at der holdes afstand og høj håndhygiejne, når børnene er så små, så derfor er nedlukningen det eneste rigtige at gøre, når der nu er smitte i omløb, siger Peter Fogde Mikkelsen.