Bjarne vil leve af at slå saltoer

Bjarne Risbjerg Nielsen er så god til at lave saltoer, at han er med i talentshows flere steder i Verden.

Han begyndte som helt ung at lave saltomortaler på trampolinen hjemme i byen Hvam. Men så droppede han den og lavede saltoer direkte på jorden.

quoteVi kan mærke, at efterspørgslen er meget større, nu hvor folk ligesom har set, hvad tricking er.

Lasse Smed.

- Jeg begyndte at søge efter videoer på YouTube, og så faldt jeg over Tricking, og så ville jeg bare lære det med det samme, siger Bjarne Risbjerg Nielsen.

Siden har han sammen med sine tricking-gruppe og gode kammerater været i finalen i Danmark har Talent og det største talentshow i Italien. 

Det kræver styrke og meget øvelse at springe rundt i luften, som drengene gør her.
Det kræver styrke og meget øvelse at springe rundt i luften, som drengene gør her.
Foto: Kevin Kjær Lauridsen, TV MIDTVEST

Selvlært kunstner

Gruppen på ni medlemmer kalder sig True Tricks, og de er ved at være et ret stort navn i Europa.

- Vi har lige været i Paris og været med til at lave et af Verdens største cabaret-shows, hvor det går ud på, at der kommer en masse forskellige underholdnings-indslag, og vi var så ét af dem, siger Bjarne Risbjerg Nielsen.

quoteDet er uden tvivl Bjarne, der er den bedste.

Lasse Smed, True Tricks.

Men det har ikke været helt let at blive god til det, de gør, for der er ingen steder i Danmark, hvor man kan modtage undervisning i tricking. Derfor har de lært sig selv og hinanden, hvordan de skulle blive dygtige til deres fælles interesse for spring og tricks.

- Vi har nogen på vores hold, som i hvert fald er nogen af Europas dygtigste og Verdens dygtigste også. Men det er uden tvivl Bjarne, der er den bedste, siger Lasse Smed, som også er en del af gruppen True Tricks.

De hele begyndte med tre trapoliner i forældrenes have i Hvam.

I finalen i ”Danmark har talent”

Drengene startede gruppen, fordi de ville have danskerne til at få øjnene op for, hvad tricking er. Og de fik for alvor vist deres store interesse frem, da de sidste år deltog i TV2s talentshow, Danmark har talent, og kom i finalen.

- Efter at vi var med i Danmark har talent, har vi tydeligt kunne mærke, at der ligesom sker noget for True Tricks, og vi kan mærke, at efterspørgslen er meget større, nu hvor folk ligesom har set, hvad tricking er, siger Lasse Smed.

quoteMin drøm er at kunne leve af det.

Bjarne Risbjerg Nielsen. 

Efter finaleshowet i Danmark blev gruppen inviteret til det største talentshow i Italien. Her endte de også i finalen. Bjarne har en stor drøm om, at hans hobby på et tidspunkt skal blive til hans levevej.

- Min drøm er at kunne leve af det, siger Bjarne Risbjerg Nielsen. 

Her kan du se hele indslaget om de ni højtspringende fyre: