Birthe-drab: Anklaget sindssyg og farlig

Statsadvokaten kræver den 28-årige somalier, der er tiltalt for knivdrabet på socialrådgiver Birthe Christiansen, spærret inde på ubestemt tid på lukket psykiatrisk afdeling.

Det er lovens strengeste straf, den 28-årige somalier kan se frem til, hvis han bliver dømt som statsadvokaten ønsker det. Statsadvokaten vil have den tiltalte dømt til tidsubestemt anbringelse på sikringsafdelingen. Det er her de allerfarligste sindssyge forbrydere sidder indespærret.

I følge anklageskriftet, som kom i dag mandag, dræbte den 28-årige somalier sin socialrådgiver Birthe Christiansen på parkeringspladsen ved jobcentret i Holstebro ved at stikke hende flere gange med en kniv.

Tidligere er det kommet frem, at Birthe Christiansen selv nåede at udpege sin drabsmand inden hun døde et par timer efter knivoverfaldet.

Sindssyg i gerningsøjeblikket

I følge mentalundersøgelsen var den 28-årige somalier sindsyg i gerningsøjeblikket. Det har fået statsadvokaten til at gå efter en anbringelsesdom på sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland. Det betyder samtidigt at somalieren kun kan løslades ved dom.

Statsadvokaten går også efter at få somalieren udvist for bestandigt. Det sker i så fald ført efter af han er blevet løsladt fra sikringsanstalten.

Den 28-årige somalier flygtede i marts fra psykiatrisk afdeling i Ålborg. Han var på fri i et døgn. Senere forsøgte han også at flygte i forbindelse med et grundlovsforhør i Holstebro.

Retssagen mod den 28-årige somalier er endnu ikke berammet.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.