Bioethanol-projekt kører - men graveriet lader vente på sig

Trods 140 millioner fra Christiansborg går der tid, før et bioethanol-projekt ved Holstebro kan blive til noget. Blandt andet mangler man en investor og to milliarder.

Et bioethanol-projekt i Holstebro har tidligere været skudt ned - men med en ny erhvervs- og vækstpakke, der i løbet af syv år afsætter 140 millioner til biobrændstoffer, kommer der fornyet liv i realiseringen. Men det betyder ikke, at graveriet af et nyt anlæg ved Maabjerg begynder i morgen.

- Vi venter på nu, at vi selv kommer videre herfra, og at vi med den her udmelding kan arbejde videre med vores samarbejdspartnere, forklarer Nils Ulrik Nielsen, der er bestyrelsesformand i Maabjerg Energy Center Holding, der står bag projektet.

Processen er i gang, men den foregår bag lukkede døre. Det begyndte som et kommunalt projekt og er nu kommercielt. Formålet er at producere bioethanol, der kan blandes i benzinen. En produktion, der kan sikre 1.000 arbejdspladser til landsdelen.

- Jeg er meget utålmodig, men det her er jo en blåstempling, så det betyder, at nu er vi på vej - og nu skal vi have dannet det her konsortium med en energioperatør, der går forrest, siger borgmester H.C. Østerby fra Holstebro Kommune.

Bestyrelsesformanden håber at kunne præsentere en privat investor og producent, der skal putte to milliarder i projektet, inden for et halvt år.

Hvad er bioethanol?

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.