Biljagt i Holstebro: Ung mand får en bunke af sigtelser på sig

Politiet stoppede lørdag nat en ung mand i Holstebro, efter tyve minutters biljagt gennem midtbyen.

Intet kørekort, falsk nummerplade og blodet fuld af narkotika. Det er nogle af de ting, en 27-årig mand fra Hedensted syd for Horsens, kan se frem til at blive sigtet for, efter at han lørdag nat blev anholdt i Holstebro.

Klokken 03.50 forsøgte en patrulje at stoppe en Saab 9-3 ved et rutinetjek i Holstebro. Føreren stoppede dog ikke umiddelbart, og politiet fandt ud af, at bilens nummerplader i virkeligheden tilhørte en Fiat. Derfor gjorde de tegn til, at føreren skulle holde ind til siden og gøre stop, men i stedet gassede vedkommende op, og en biljagt gik i gang i Holstebro Midtby.

quoteBilen ikke er indregistreret, der er ingen forsikring på den, og manden kører rundt uden kørekort, for det har han tidligere fået frakendt.

Simon skelkjær, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi

- Føreren kører rund omkring på Ringvejen, Lægårdsvej, Sønder Allé, Herningvej og Idomvej, inden han stopper. Men da vi får ham stoppet på Idomvej, løber han væk, og vi må sende en hundepatrulje efter han, og han bliver endelig fanget, siger Simon skelkjær, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Og det var med god grund, den unge mand ikke ønskede at komme i kløerne på politiet. Under anholdelsen viser det sig nemlig, at manden er i besiddelse af tre knive, noget hash og noget amfetamin. En blodprøve tester desuden positiv for narko. Men det er langt fra det eneste, der er galt.

- Det viser sig også, at bilen ikke er indregistreret, der er ingen forsikring på den, og manden kører rundt uden kørekort, for det har han tidligere fået frakendt, siger Simon skelkjær.

Manden er nu i detentionen, men når han vågner, kan han se frem til et hav af sigtelser. Blandt andet kørte han flere gange overfor rødt, kørte venstre om i et helleanlæg, kørte rundt i påvirket tilstand, og havde tre knive og narkotika på sig.
Sagen bliver nu behandlet af politiet, som senere i dag forventer at løslade den unge mand.