Bilbranchen er glade for afklaring på afgifter

Bilforhandlere og bilbranchen er glade for endelig at få en afklaring på registreringsafgiften, som bliver sat ned med den nye finanslov.

Kort før klokken 15 fredag blev sløret løftet for fremtidens bilafgift. Ændringen giver ingen besparelser til mikrobilerne, mens biler som koster omkring 300.000 kroner og op efter falder knap 11.000 kroner i nypris.

Hos en bilforhandler i Holstebro har salget af biler nærmest stået stille den sidste uge, efter en sænkning af registreringsafgiften blev en del af finanslovsforhandlingerne. Her er man glade for at få en afklaring.

- Nu har vi lige som fået forløsning for, hvad der skal ske, og jeg tror, det vil give både en stabilitet og en positivitet - man tror på nu, at bilerne bliver billigere, siger Jesper Meiniche, indehaver af bilforretningen Meiniche i Holstebro.

De sidste par uger har det været en stor udfordring at sælge biler hos forhandleren i Holstebro. Selv om slutsedlen er lavet på flere af bilerne, så venter kunderne med indregistreringen i håbet om at spare penge.

Glæde hos bilbranchen

For kommende bilejere, der investerer i en bil til mere end 150.000 kroner, er der helt kontante fordele at hente i den finanslov, som regeringen fredag har indgået med resten af blå blok.

Lavere registreringsafgift giver besparelser på op til 10.710 kroner, og det får bilbranchen til at forvente både øget salg og øget interesse for større biler.

- Vi er glade for den afgiftslempelse, der i dag er blevet præsenteret i forbindelse med finansloven. Det betyder at danskerne nu får mulighed for at købe lidt mere bil for pengene, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør hos De danske Bilimportører.

- Vores erfaringer fra sidste års nedsættelse har kun været positive. Danskerne køber mere bil for pengene og vælger i højere grad mere sikkerhedsudstyr, lyder det i en pressemeddelelse.

Lavere registreringsafgift vil for mange være et incitament til at udskifte en gammel bil til en ny og måske større, mener bilimportørerne. Og det vil være til gavn for både trafiksikkerhed og miljøet, lyder det.

Ifølge finanslovaftalen betyder nedsættelsen, at der skal betales 8000-10.000 kroner mindre i afgift for en mellemstor familiebil.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om at nedsætte registreringsafgiften ved at forhøje skalaknækket for personbiler med 22.000 kroner fra 84.600 kroner til 106.600 kroner.

I finansloven er der afsat 250 mio. kroner. til afgiftsændringen.

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.