BigaConcept begæret konkurs

15 medarbejdere i Aulum mister nu deres arbejde. Det er konsekvensen af køkkenfirmaets konkurs.

Køkkenfirmaet BigaConcept fra Aulum er nu et overstået kapitel. Skandinavisk Køkkengruppe A/S der ejer BigaConcept, har selv indgivet konkursbegæring for køkkenfirmaet.

- Vi har taget det drastiske skridt for at stoppe yderligere tab, og vi vil nu bruge alle vore ressourcer på de resterende sunde dele af SKG A/S. Det er trist at skulle lukke for salg og produktion af et kvalitetsmærke som BigaConcept, men som markedet er nu, er der en betydelig overkapacitet i køkkenbranchen, siger koncernchef i Skandinavisk Køkkengruppe A/S, Anders Hornebo.

Det er ifølge Anders Hornebo på grund af finanskrinsen, at BigaConcept har været stærkt underskudsgivende. Konkursbegæringen er blevet en realitet, for at redde de andre datterselskaber i Skandinavisk Køkkengruppe A/S.

- Det er kun vores datterselskab Kitchn A/S med varemærkerne kitchn og nettoline, der har bidraget positivt til resultatet efter skat i både 2008 og 2009. Sammenligner vi det med vore konkurrenter, er kitchn og nettoline blandt de meget få selskaber, der i øjeblikket har overskud, siger Anders Hornebo.