Betjent tiltalt for ulovlig overvågning

En 54-årig betjent fra politiet i Holstebro er tiltalt for at have misbrugt sin stilling, da han i et år fra 2013-2014 ulovligt overvågede en mistænkt i en sag, som han var blevet bedt om ikke at efterforske.

Hvis en 54-årig betjent kendes skyldig i de anklagepunkter, han står tiltalt for, mister han formegentlig sit arbejde. Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer har politiassistenten, der kommer fra Holstebro, været suspenderet siden juli 2014. Om sagen koster ham jobbet er op til rigspolitiet.

- Det er i sidste ende op til rigspolitiet at afgøre, om en eventuel dom skal have konsekvenser for det videre ansættelsesforhold, siger sekretariatschef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Møller til Dagbladet. 

Anklageskriftet, som Dagbladet Holstebro-Struer har fået aktindsigt i, rummer blandt andet en tiltale for at have efterforsket en sag, som han var blevet bedt om ikke at involvere sig i, fordi han var inhabil.

Den 54-årige er også tiltalt for at have taget billeder af de involverede i sagen fra sin patruljevogn for derefter at videregive dem til Fagbladet TaxaDanmark.

Udover billederne har politiassistenten også sendt en en fortrolig dom med personlige oplysninger videre til en fotojournalist hos fagbladet. 

Betjenten har tidligere fået en disciplinærstraf for tjenestelig forseelse.

Sagen skulle have været for retten i denne uge, men er udsat på grund af sygdom. Dagbladet Holstebro-Struer har ikke kunnet få en kommentar fra politimandens forsvarer Torben Koch.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.