Badegæster i Thorsminde får livreddere til sommer

Thorsminde Strand bliver det fjerde sted i det midt- og vestjyske, der får kystlivreddere på stranden.

Fra slutningen af juni hejser kystlivredderne også flaget i et nyt livreddertårn på Thorsminde Strand. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Når det igen bliver sommer, og man skal køles ned med en dukkert i havet, vil der blive holdt godt øje med badegæsterne i Thorsminde.

Læs også Livreddere har usædvanligt travlt: - Strandene er proppede

TrygFonden og Holstebro Kommune har netop indgået et samarbejde om en livredderordning på Thorsminde Strand.

Derfor vil specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning i år vil skabe tryghed på stranden med tårn og redningsudstyr.

Formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, Søren Olesen, ser frem til sommerens samarbejde.

- Thorsminde er udpeget som et nyt stærkt feriested på Vestkysten. Vi er glade for nu at kunne supplere det allerede eksisterende flydetorv med et livreddertårn og livreddere på stranden. Det er et greb for at gøre det endnu mere attraktivt at besøge og bade i Thorsminde i skolernes sommerferie, hvor sæsonen er på sit højeste, siger Søren Olesen, der er formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, i en pressemeddelelse.

Forberedelser i gang

Hvide Sande og Søndervig var de første steder her i landsdelen, der fik Trygfondens livreddere. Sidste år kom de også til Thyborøn Strand, og nu er forberdelserne altså i gang til badesæsonen i Thorsminde.

Læs også Så kom livredderne: Det har vi kæmpet for i 11 år

- Vores livreddere er i fuld gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster og klæde dem på med en masse god og vigtig viden om, hvad man skal være opmærksom på, når man er i eller ved vandet, siger programchef for sikkerhed i TrygFonden, René Højer.

Kystlivredderne vil være på stranden fra den 28. juni til den 21. august.

Op til sæsonstart vil det  velkendte rød- og hvidstribede livreddertårn sat op. Tårnet kommer til at fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for - herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr.

Den nye aftale med Holstebro Kommune løber foreløbigt i et år.

Kystlivredning

TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 35 strande i Danmark, og her havde livredderne i seneste sæson 52 livreddende aktioner, hvor det blev vurderet, at 73 mennesker var i livsfare.

 

I Midt- og Vestjylland er TrygFondens kystlivreddere desuden til stede i Hvide Sande, Søndervig og på Thyborøn Strand. 

 

I sommeren 2018 udførte livredderne på de tre strande i alt 11 livreddende aktioner, 139 førstehjælpsaktioner, 907 forebyggende aktioner og 4.968 oplysende indsatser.

02:01

Indslag fra 29. juni sidste år: I tyve år har Trygfondens livreddere gjort det mere sikkert for midt- og vestjyderne at springe i bølgerne.

Luk video