Arbejdede ulovligt som tandlæge

Statsadvokaten har tiltalt en tandplejer i Holstebro for i 29 tilfælde at have udført arbejde, som kun må udføres af tandlæge.

Retssagen mod den 38-årige tandplejer begyndte i dag i retten i Holstebro. Her er tandplejeren tiltalt for at have udført arbejde på patienters tænder, som kun måtte udføres af en uddannet og autoriseret tandlæge.

Hun skulle i følge anklageren bl.a. have udført kirurgiske indgreb, have trukket tænder ud, bedøvet og udført kronearbejde på patienter.

Ifølge loven er det i orden at uddelegere opgaver, men der skal føres tilsyn og det skal godkendes, og det er ifølge anklageren ikke sket i de 29 tilfælde.

Tandplejeren nægter sig skyldig og forklarer, at der var tale om en skriftlig eller mundtlig tilladelse til alle de behandlinger, der var foretaget.

Straframmen for at arbejde som sundhedsfaglig på et område, der er forbeholdt autoriserede, går fra bødestraf til fængsel. Ifølge statsadvokaten kan tandplejeren dog formentlig se frem til en bøde, hvis tandplejeren dømmes skyldig.

Arbejdet har fundet sted på en tandlægeklinik i Holstebro i perioden 2011 til 2012. Retten har afsat to dage til at behandle sagen mod tandplejeren, der fortsætter på fredag.