Annette Lind: Jeg tror, valget bliver onsdag

Annette Lind, der er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, glæder sig til Folketingets åbning tirsdag - og hun er spændt på onsdag.

1:47
Dagen før folketingets åbning er der mange, der venter på valgudskrivelse.
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Tirsdag bliver en stor festdag. Her fejrer man demokratiet i forbindelse med Folketingets åbning.

- Folketingets åbning er en helt, helt særlig dag. Vi har demokratiets festdag. Vi tager lidt pænere tøj på, end vi plejer, og så inviterer vi vores familier. Det er en helt særlig dag, og jeg glæder mig altid, siger Annette Lind, der er medlem af Socialdemokratiet og sidder i Folketinget. 


Det er 12. gang, hun er med til åbningen, men i år er noget særligt, da valgtrommerne har buldret den seneste tid. 

- Det er lidt et limbo, skal vi ikke sige det sådan. De radikale har jo truet med at vælte regeringen, hvis man ikke udskriver valg. Lad os nu bare tage det valg. Jeg er klar, og jeg glæder mig til at komme hjem og snakke med vestjyderne og føre valgkamp, siger Annette Lind, der til dagligt bor i Holstebro.

Det er uvist, hvornår Mette Frederiksen vælger at udskrive valg, og det er da heller ikke mange fra Socialdemokratiet, der har turde at give et bud på det. Annette Lind er dog modig nok til både at rette kritik mod de radikale og komme med et bud.  

- Det er en mærkelig måde at føre politik på efter min mening. Når det så er sagt, så tror jeg da, man kan se, at jeg ikke er den eneste, der tror, det bliver den her uge. Lad os sige, det bliver onsdag, og så har vi åbningsdebatten torsdag.

Er det dit bud - på onsdag?

Det tror jeg.


SE MED I MORGEN TIRSDAG PÅ VORES KANAL, HVOR VI SENDER DIREKTE FRA FOLKETINGETS ÅBNING KL. 13.00-13.40.