Annette Lind: Det betyder meget for Holstebro

Holstebro får 240 nye arbejdspladser med det nye forsvarsforlig.

Der er begejstring hos folketingsmedlem for Socialdemokratiet Annette Lind fra Holstebro i dag.

Det nye forsvarsforlig sender 240 nye arbejdspladser til byen, idet Staben ved 1. Brigade med stabskompagni flyttes vestpå. Derudover bliver der etableret en helt ny kampvognseskadron i byen.

- Jeg kan kun være meget godt tilfreds med, at vi i Holstebro har fået så mange ting. Vi får et hovedkvarter til brigaden, og det er der, at fremtiden skal formes. Det er rigtig godt, siger hun og tilføjer:

- Det betyder meget for Holstebro, at det er her, det skal ligge.

Har presset på

Annette Lind fortæller, at hun har arbejdet for, at arbejdspladserne skulle til Holstebro.

- Kapaciteten er der i forvejen, og det ligger godt i forhold til resten af landet i og med, at vi har øvelseskvarter, mulighed for at udvide og en velfungerende kaserne.

- Jeg har presset meget på for, at vi skulle få det til Holstebro.

Der er dog en ting, som hun kunne have ønsket anderledes.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der kom mere til Skive. Vi er den del af landet med flest forsvarsfolk, 5.100 i alt, men der er ingen tvivl om, at det kunne have været fint at få flere til Skive.

Det nye seksårige forsvarsforlig tilfører 12,8 milliarder kroner til Forsvaret frem mod 2023. Det er den første egentlige budgetforøgelse siden den kolde krig. Bag det brede forlig står de tre regeringspartier Venstre, Konservative og Liberal Alliance samt Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale.