Anna og Liv har indsamlet 75.000 kroner til kræftramte

Anna og Livs bidrag til Kræftens Bekæmpelse er gået over al forventning.

Pigerne har sammen kæmpet hårdt for at indsamle det store pengebeløb. Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Anna Sønderby og Liv Krog Bro på 8 og 10 år har sammen arrangeret en fællesspisningsarrangement i Thorsminde, hvor målet var at samle flest muligt penge ind til Kræftens Bekæmpelse. 

00:43

Sådan så det ud, da pigerne afslørede det store pengebeløb.

Luk video

Og man må sige, at det lykkedes duoen. Hele 75.043,50 kroner fik pigerne i alt skrabet sammen.

- Det er helt vildt. Det havde vi aldrig regnet med. Vi kunne købe en swimmingpool for alle de penge, udbrød pigerne i kor, da det store beløb blev afsløret.

Men pengene går altså til det store Knæk Cancer-show på TV2 på lørdag, hvor pigerne skal ringe beløbet ind, og her ved de godt, hvem de håber på at få i røret.

- Rasmus Seebach! Så hvis nogen kender ham, så må de gerne lige få ham til at tage telefonen, lyder det begejstret fra Anna Sønderby. 

Enorm lokal opbakning

Det startede egentlig som en indsamling af 50-ører, men pigerne fandt hurtigt ud af, at de godt kunne stile lidt højere. Derfor begyndte de at producere perleplader.

03:57

Pigerne har hele dagen haft travlt med at gøre klar til den store aften.

Luk video

- Jeg spurgte Liv, om vi ikke skulle sælge dem og give pengene til Knæk Cancer. Men så fandt Liv på idéen om, at vi skulle lave den her fællesspisning, og det gad jeg godt at være med til, forklarer Anna Sønderby

Knap 150 borgere fra Thorsminde dukkede op for at blive en del af aftenen, men også interessen fra de lokale erhvervsdrivende har været stor. 

Aftenens menu - hakkebøf med løg, sovs og kartofler - kommer eksempelvis fra restauranten St. George. 

- Knæk Cancer er noget, vi alle sammen skal støtte op om, for vi kan alle sammen blive ramt af det her på et tidspunkt, lyder det fra restaurantens forpagter, Michael Lundsgaard.

Den store interesse fra lokale virksomheder har betydet, at pigerne også har kunnet lave et lotteri. 

Præmierne er alle sponsoreret, og pengene fra lodderne går derfor ubeskåret til Knæk Cancer.