Ann Louises far blev fundet efter 66 dage

Ann Louise Kjeldsteen mistede sin far for ti år siden. Nu fortæller hun om forløbet, og hvordan hun og familien fik hjælp fra flere sider.

Den 24. november 2007 blev en dag Ann Louise Kjeldsteen aldrig glemmer. For det var den dag, hendes far forsvandt.

Hendes forældre var taget til julefrokost i Sdr. Nissum, mens hun og hendes to små søskende blev passet hos bedsteforældrene. Næste dag blev de tre søskende hentet senere end planlagt, og den dengang 11-årige Ann Louise fik en besked, hun aldrig glemmer:

quoteVi blev selvfølgelig kede af, at han var død, men det var en utrolig lettelse.

Ann Louise Kjeldgaard

- Hele familien var der. Det var jo dejligt, men der var noget helt galt. Min far var der ikke! Så fortalte min mor, at min far ikke var kommet hjem fra julefrokost, og at de ikke vidste, hvor han var. Det slog fuldstændigt klik for mig. Jeg løb rundt og skreg, så de måtte holde mig. Jeg husker det tydeligt, fortæller 21-årige Ann Louise.

Væk i 66 dage

Dagene gik, og både myndigheder og private ledte massivt efter den forsvundne familiefar.

Efter 66 dage blev Svend Kristian Kjeldsteen fundet død. Han havde slået hovedet og var druknet. Politiet udelukkede, at der var tale en forbrydelse, og familien kunne omsider få ro og begrave den 36-årige familiefar.

Ann Louise husker tydeligt den dag, hun fik beskeden.

 - Vi var i svømmehallen, da de kom og hentede os og fortalte, at far var fundet. Vi blev selvfølgelig kede af, at han var død, men det var en utrolig lettelse. Det var meget mere håndgribeligt at sige, at min far er død, end at min far er forsvundet.

Fik hjælp af de lokale

I alle de dage, hvor Ann Louises far var forsvundet, fik familien hjælp til at lede af frivillige i lokalsamfundet. Til dem vil Ann Louise gerne sige tak.

- Det har præget mig og mit liv på den måde, at jeg i dag gerne vil hjælpe andre mennesker. Nu arbejder jeg som hjemmehjælper og vil gerne være sygeplejerske, fortæller Ann Louise Lindegaard Kjeldsteen.

En af dem, der især hjalp familien, var Ejner Larsen, lederen af den friskole, hvor børnene gik. Han hjalp dem på mange måder, blandt andet startede han en indsamling til familien.

- Han var fantastisk, fortæller Ann Louise.

Men Ejner Larsen er selv lidt mere beskeden.

quoteDet har præget mig og mit liv på den måde, at jeg i dag gerne vil hjælpe andre mennesker.

Ann Louise Kjeldgaard

- Jeg gjorde bare, hvad jeg skulle, siger Ejner Larsen, der har tænkt meget på familien siden ulykken.

Er kommet videre

Familien fik professionel hjælp til at bearbejde sorgen, og for Ann Louise har det været vigtigt at tale åbent om, hvad der skete.

- Der er stadig fordomme om det, så det har haft en stor betydning for mig at fortælle, hvordan det egentlig var. Jeg har ikke noget imod at snakke om, at min far er død, for så er man meget mere lettet bagefter, forklarer Ann Louise Lindegaard Kjeldsteen.

Ann Louise Kjeldsteen er nu kommet godt videre i livet trods den voldsomme oplevelse.

Mød hende på TV MIDTVEST mandag aften klokken 19.30 eller se herunder: