Anders tog springet fra nørd til tv-vært: Specielt én scene gjorde ham nervøs

Anders Leth Damgaard sagde ja til at prøve kræfter med rollen som tv-vært. Men det kom lidt bag på ham, hvad det kan indebære.

Da Anders Leth Damgaard takkede ja til at forsøge sig som studievært på TV MIDTVEST i en række programmer, sagde han ja til noget, han aldrig havde prøvet før.

quoteJeg fnidrede rundt i alle de her sætninger.

Anders Leth Damgaard

- Den eneste måde at vokse med en opgave på eller at lære noget nyt på, det er netop at komme ud fra ens comfortzone, sige ja, og håbe på, at det ikke brister, men at det bærer.

Den 31-årige rav-nørd fra Holstebro indrømmer blankt, at tv-projektet kastede ham ud i et grænseområde, han ikke havde prøvet før.

Se Rav-Anders og tidsmaskinen.
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

- Hvor man siger, her er jeg godt nok presset, eller her er jeg udfordret.

Som for eksempel da der opstod mulighed for at lave en aftenscene med ravlygter, som produceren på serien havde drømt om.

- Klokken var vel næsten et om natten, og vi havde filmet næsten nonstop siden klokken ni om morgenen. Der bliver man bare lidt træt. Men det skal jo ikke ses på kameraet.

- Så skal du virkelig mønstre noget, og det har personligt været en vildt spændende rolle at stå i.

Se sjove fraklip med Rav-Anders.
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

Optagelse trak ud

Rav-Anders, som Anders Leth Damgaard kaldes af de fleste, husker også tydeligt en scene, der skulle skydes på havnen i Thyborøn. Han skulle sige fire-fem linjer, men ordene blev ved med at drille, så optagelsen trak ud.

quoteDu skal være begejstret, også selvom du har taget det om mange gange.

Anders Leth Damgaard

- Den brugte vi to timer på at optage, fordi jeg fnidrede rundt i alle de her sætninger, husker Anders Leth Damgaard.

Når man af natur er en nysgerrig og undersøgende person med masser af tanker i hovedet, så er der mange ting, der let kan stjæle opmærksomheden på optagelse.

- Orv for fa’en, der var et lille insekt der, der var der en fugl, en bil, en flyver eller noget andet, der lige fangede dit øje.

Anders Leth Damgaard under optagelse med den drilske scene på havnen i Thyborøn
Anders Leth Damgaard under optagelse med den drilske scene på havnen i Thyborøn
Foto: Flemming Christensen

Det er bare nogle af de ting, der kan distrahere under optagelserne. Men for raveksperten er det vigtigt, at alt er i orden, inden tv-holdet begiver sig videre til den næste optagelse.

- Du skal levere det fra hjertet. Du skal være begejstret, også selvom du har taget det om mange gange.

Tag med Rav-Anders på jagt efter Nordens guld.
Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Bange for at blive bestjålet

Nogle få gange har optagelsen siddet lige i skabet første gang. Det skete for eksempel en dag, hvor der var meget bruge for det.

Fotografen, produceren og Anders Leth Damgaard skulle lave en optagelse på Strøget i København – en optagelse som den spirende tv-vært var lidt ængstelig for. Det skyldtes, at en kæmpestor, yderst værdifuld ravklump skulle indgå i optagelserne.

- Man kan godt blive lidt nervøs for, om folk de lige løber forbi og snupper klumpen og så fortsætter videre. Det er jo nærliggende, når man står og flagrer med en kæmpe rav-klump, lyder det fra Anders Leth Damgaard.

Selv om optagelsen foregik midt i en folkemængde med blandt andre masser af skolebørn, der var ude at demonstrere, så var scenen i kassen i første hug.

Se råklippet fra Strøget i København med en kæmpe klump rav.

Militæret dukkede op - men scenen blev aldrig brugt

Et andet specielt øjeblik opstod under optagelser på stranden ved Vedersø Klit. 

Pludselig kom flere militærkøretøjer kørende helt nede i strandkanten. Da optagelserne alligevel måtte afbrydes på grund af lyden fra disse, aftalte holdet at bruge den særprægede situation til et eller andet.

- Det var virkelig sjovt, erindrer Anders Leth Damgaard.

Lynhurtigt lavede trekløveret en scene, hvor det så ud som om, Anders Leth Damgaard var på flugt fra den russiske rav-mafia i form af militærkøretøjerne.

Scenen skulle ikke bruges til noget, men det korte frikvarter fra optagelserne gav positiv energi til de efterfølgende optagelser.

- Det gjorde, at jeg blev langt mere alert og leverede varen til kameraet og fik sagt sætningerne, som de skulle siges. Militæret vækkede mig, fortæller rav-eksperten.

Se fraklip fra den dag militæret dukkede op midt i optagelserne med Rav-Anders.
Trailer for de tre programmer med Rav-Anders.
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

Netop nu bliver programmerne sendt både på TV MIDTVEST og TV MIDTVESTs Play-app. Selvfølgelig er Anders Leth Damgaard spændt på, hvordan hans programmer bliver modtaget. Det gælder ikke mindst det program, der går meget tæt på ham som person.

- Jeg glæder mig rigtigt meget til at se, hvad det er blevet til. Det er jo ikke noget, jeg har haft en stor finger med i spillet af.

- Jeg har ikke skrevet en drejebog for det, men jeg har levet den drejebog.

Se det personlige portræt af Anders Leth Damgaard (Rav-Anders).
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.