Amfetaminfund udløser straksdom på et halvt år

Seks måneders ubetinget fængsel blev det til for en mand fra Holstebro, som blev taget for at ville handle med amfetamin.

En mand fra Holstebro skal et halvt år bag tremmer, efter at politiet har fundet en større mængde amfetamin på hans adresse.

Et anonymt tip fik politiet til onsdag formiddag klokken 11.24 at troppe op på en privat adresse i Holstebro, hvor de fandt 110 gram amfetamin samt en mindre mængde skunk.

Manden erkendte på stedet, at han havde amfetamin i huset med henblik på at sælge det videre, og han blev efterfølgende taget med til arresten.

Anklager: En passende straf

Tilståelsen gentog manden torsdag, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør. Dommeren kunne derfor uddele en straksdom på seks måneders ubetinget fængsel.

quoteJeg mener, det er en passende straf, der er udmålt.

Maibritt Larsen, senioranklager, Midt- og Vestjyllands Politi

- Jeg mener, det er en passende straf, der er udmålt. Den er helt i overensstemmelse med retspraksis, siger senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Maibritt Larsen.

Manden er ikke tidligere straffet.

En straksdom er en dom, der afsiges meget kort tid efter en anholdelse, normalt til afsoning umiddelbart efter. Forudsætningerne er, at sagen anses som fuldt belyst i forhold til faktuelle oplysninger og eventuelle vidneudsagn, og at gerningsmanden aflægger en fuldstændig tilståelse og tager imod sin dom.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.