Alternativ undervisning: Ballet på skoleskemaet

I denne uge bliver de ældste folkeskoleelever i Holstebro Kommune udsat for en noget anden form for undervisning. De skal se ballet for at få øget deres interesse for kunst- og kultur.

Ballet Holstebro
Foto: Kristian Brønsbæk

Publikum til balletforestillingerne i Holstebro er i uge 6 noget yngre, end de plejer at være. Alle folkeskoleelever fra 7., 8. og 9. klasse i Holstebro Kommune har nemlig ballet på skoleskemaet.

Det Kongelige Teaters Balletskole er på besøg i Holstebro, og de har fokus på at øge interessen for ballet ved at fortælle om ungdomsproblemer. Og for mange var det første gang med ballet.

- Jeg tænker, at det er sådan noget med balskørt, hvor man så danser rundt, men jeg har ikke lige forventninger til det, sagde Maibritt Ellemand Olesen fra 8. klasse på Mejrup Skole inden showet.

Heller ikke en anden fra hendes klasse glædede sig specielt meget til den noget anderledes form for undervisning.

- Det er sådan lidt mærkeligt, for man skal bare hen og se det, selvom man ikke er interesseret, sagdeDennis Hajiz fra 8. klasse på Mejrup Skole.  

Handler om ungdomsproblemer

I alt er knap 2.000 elever inviteret til ballet. Det er de med håbet om at blive mere interesseret i kunst- og ballet ved at have en god og kunstnerisk oplevelse med- og af jævnaldrende børn fra København.

Balletstykket bliver opført af elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole og handler om ungdomstemaer.

- At man føler, at man er bedre end andre og så alligevel ikke. At man er alene, at man er fortabt, siger Nicolas Markovic, balletdanser på Det Kongelige Teaters Balletskole

En af hans med-balletdansere er enig med ham og fortsætter:

- Ja, det er en hel masse forskellige følelser. Vi har hver nogle forskellige følelser, og så prøver vi at fortælle en historie med det, siger Leonora Slot.

Klapsalver

På trods af skepsis inden showet, så blev det til klapsalver fra 8. klasseeleverne på Mejrup Skole efter dagens forestilling. Endda selvom det kan være lidt svært at forstå dem, der er let på tå på scenen.

- I starten var det lidt kedeligt, men længere inden blev det lidt mere spændende, hvordan de rykkede sig med musikken, sagde Dennis Hajiz.

- Jeg synes, at man ligesom så virkeligheden på en anden måde igennem dansen. De var virkelig gode til at få følelserne med, forklarede Maibritt Ellemand Olesen.

Det var faktisk så positiv en overraskelse, at det måske ikke var sidste gang, de tog ind for at se ballet.  

- Jeg tror, at jeg i fremtiden vil gå ind og se sådan nogle stykker, hvor unge optræder, sagdeMaibritt Ellemand Olesen.

Balletholdet opfører også forestillinger i Vinderup og Ulfborg, og Det Kongelige Teaters Balletskole har allerede planlagt at komme tilbage til Holstebro igen til november.

1:56
Alle folkeskoleelever fra 7.-9. klasse i Holstebro Kommune ser i denne uge ballet.