Alternativ behandling hitter

Det har aldrig været mere populært at benytte sig af alternativ behandling. Det kunne også ses på weekendens messe for alternativ behandling i Holstebro.

Zoneterapi, Tarot eller klarsyn. Der var nok af muligheder for de over 700 gæster, der var taget til alternativ behandler messe i Holstebro her i weekenden.

Det store antal gæster er et meget godt billede på en stigende tendens.  De alternative behandlinger mod lidelser er nemlig blevet meget populære.

En undersøgelse lavet af Statens Institut for Folkesundhed, viser, at over halvdelen af den voksne danske befolkning på et eller andet tidspunkt i deres liv har konsulteret en alternativ behandler. Det er mere end en fordobling i løbet af de sidste 20 år.

- Vi kan sagtens mærke, at flere og flere viser interesse for det alternative. Mange gange kan det være fordi folk er gået træt i den almindelige sundhedsverden, fortæller arrangør af messen Michael Agerholm.

Tibetanske klangskåle og clairvoyance

Der er 32 forskellige former for alternativ behandling på messen. Blandt andet Earthing, Sten, Sjælsmusik og Klangskåls massage.

- Noget af det er måske lidt langhåret og for spooky til mig. Men jeg synes man skal give det en chance, siger Bente Bæk Hansen fra Holstebro, som for første gang besøger messen.

Og ifølge et forskningsprojekt støttet af Det Frie Forskningsråd, så er målet ikke nødvendigvis helbredelse for brugerne af alternativ behandling.

- For mig handler det også bare om at prøve noget nyt og udforske en ny verden. Måske man lærer noget nyt om sig selv, siger Bente Bæk Hansen.

Reportage fra messen med de mange alternative behandlingsformer:

02:11 Luk video